Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. dubna 2023 v 13:38
Čas čtení 0:46

Policie obvinila tři učitelky jeslí v Žatci. Svěřeným dětem měly nadávat a bít je

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie obvinila tři učitelky jeslí v Žatci. Svěřeným dětem měly nadávat a bít je
Zdroj: Needpix/volně k užití

Tři učitelky z žateckých jeslí jsou obviněny z ohrožení výchovy dětí. Údajně jim měly sprostě nadávat a bít je. Rodiče o ničem neměli tušení, protože většina dětí umístěných v jeslí ještě neuměla mluvit. S informací přišla CNN Prima News.

Nepřiměřené trestání se mělo v jeslích odehrávat mezi lety 2018 a 2021. Informaci předala policii bývalá zaměstnankyně zařízení. Kriminalisté poté začali oslovovat rodiče dětí, jichž se událost měla týkat. Nakonec se rozhodli obvinit tři učitelky, mezi nimi i ředitelku jeslí. „Po prověření celé věci jsme obvinili tři osoby z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“uvedla lounská policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podle CNN Prima News má mít policie dokonce zvukové záznamy, na kterých je slyšet, jak učitelky děti plácají a ty pak brečí. Jindy jim zase nadávají, oslovují je „parchante“ nebo „smrade“. Ve všech případech se přitom mělo jednat o děti od jednoho do tří let věku.

Rodiče neměli tušení, jak je s jejich dětmi v jeslích zacházeno

„Jednou jsem zaznamenala, že měla dcera modřiny na stehnech. Zřejmě to bylo tím, že ji někdo násilným způsobem přebaloval,“ uvedla jedna z matek. „Měla být vyčleněna z kolektivu v době spaní. Z nějakého důvodu ji zavírali do nějaké místnosti,“pokračuje

11. července 2024 v 11:00 Čas čtení 0:12 KVÍZ: Pamatuješ si značky prvků z periodické tabulky? Vyzkoušíme tě z chemie KVÍZ: Pamatuješ si značky prvků z periodické tabulky? Vyzkoušíme tě z chemie

Ani jedna ze tří zaměstnankyň jeslí obviněných v tomto případu se k události nechtěla vyjádřit. Podle informací CNN Prima News ale všechny před policií vinu odmítly. 

Domů
Sdílet
Diskuse