Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. dubna 2023 10:08
Čas čtení 0:37

Německý časopis zveřejnil falešný rozhovor s Michaelem Schumacherem vytvořený AI. Šéfredaktorka musí skončit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německý časopis zveřejnil falešný rozhovor s Michaelem Schumacherem vytvořený AI. Šéfredaktorka musí skončit
Zdroj: Netflix

Šéfredaktorka německého časopisu, který zveřejnil falešný rozhovor s Michaelem Schumacherem, je propuštěna. Ředitelka mediální skupiny Funke se rodině bývalého formulového závodníka omluvila.

Schumacher utrpěl v roce 2013 těžké zranění hlavy během lyžování. Na veřejnosti se již neobjevil. Německý časopis Die Aktuelle zveřejnil číslo s titulkem „Michael Schumacher, první rozhovor“. Následný text je však vygenerovaný umělou inteligencí charatcter.ai. Ta dokázala generovat falešné Schumacherovy citace o jeho rodině či zdraví. Informují o tom BBC a The Guardian.

22. dubna 2023 16:06 Čas čtení 0:29 Alec Baldwin bude čelit žalobě za zabití kameramanky. Rodina ho zažaluje i přes stažení obvinění Alec Baldwin bude čelit žalobě za zabití kameramanky. Rodina ho zažaluje i přes stažení obvinění

„Mohu se s pomocí svého týmu skutečně sám postavit, a dokonce pomalu ujít několik kroků,“ zmiňuje jeden z citátů. „Moje žena a děti jsou pro mě požehnáním a bez nich bych to nezvládl. Samozřejmě jsou také velmi smutní, jak se to všechno stalo,“ tvrdí další. Schumacherova rodina v pátek oznámila, že hodlá učinit právní kroky vůči zmíněnému časopisu.

Článek neodpovídá novinářským standardům, omlouvá se výkonná ředitelka

„Tento nevkusný a zavádějící článek neměl nikdy vyjít. V žádném případě neodpovídá novinářským standardům, které my a naši čtenáři očekáváme,“ uvedla Blanca Pohlmann, výkonná ředitelka mediální skupiny Funke. Dále dodala, že šéfredaktorka Anne Hoffmann bude z pozice propuštěna.

Domů
Sdílet
Diskuse