Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
28. dubna 2023 12:17
Čas čtení 0:51

Sprejer ve Zlíně namaloval smajlíky na 25 objektů. Hrozí mu až roční vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sprejer ve Zlíně namaloval smajlíky na 25 objektů. Hrozí mu až roční vězení
Zdroj: Unsplash/Tim Mossholder

Policie stíhá jednadvacetiletého muže, který převážně ve Zlíně letos v lednu posprejoval 25 objektů. Způsobená škoda činí minimálně 320 000 korun. Za poškození cizí věci hrozí dosud netrestanému muži v případě odsouzení až roční vězení.

„Muž sprejem poškodil několik fasád na budovách v centru Zlína, ale také sloupy veřejného osvětlení, elektrické rozvaděče, poštovní schránky, dopravní značení, betonové zídky, sklepní okna a další místa. Ve velkém množství maloval sprejem tzv. smajlíky,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Počet poškozených objektů označila za rekordní. 

Na mužovo počínání upozornil kolegy začátkem roku policista v civilu, který v centru města spatřil mladíka ušpiněného od barvy, jak barvou ve spreji maluje na betonové květináče. „Přivolal nejprve strážníky a ti poté policisty, kteří muže zadrželi a převezli na policejní oddělení, kde zjistili, že má s sebou v batohu spoustu sprejů,“ uvedla Kozumplíková.

Mladík nejdřív zapíral, poté se přiznal

Policisté poté v okolí našli několik dalších posprejovaných míst. „Zkouška na přítomnost drog u zadrženého mladého muže byla pozitivní. Zpočátku svou vinu odmítl a tvrdil, že spreje používá pouze při studiu a venku nic za pomoci spreje nezničil,“ uvedla mluvčí.

17. května 2024 14:00 Čas čtení 5:07 Ve dne programátor, večer monstrum. „Dálniční“ vrah s IQ 129 byl horší než Jeffrey Dahmer Ve dne programátor, večer monstrum. „Dálniční“ vrah s IQ 129 byl horší než Jeffrey Dahmer

V dalších několika dnech ale policisté objevili v centru města další budovy poškozené sprejem, na které upozornili majitelé či obyvatelé. Jednalo se o poškozené fasády, okna a podobně. „Prověřováním jednotlivých událostí a po zjištění všech okolností bylo policistům jasné, že všechna místa nesou jeden rukopis, navíc k nim došlo v průběhu pouhých pár dní,“ doplnila Kozumplíková. Muž se podle ní po nějaké době ke svému jednání přiznal a litoval jej.

Domů
Sdílet
Diskuse