Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
29. dubna 2023 9:30
Čas čtení 0:38

VIDEO: Na okupovaném Krymu došlo k velkému požáru ropného skladu. Zřejmě šlo o útok dronem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Na okupovaném Krymu došlo k velkému požáru ropného skladu. Zřejmě šlo o útok dronem
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Od začátku celoplošné invaze jde již o několikátý podobný útok na Krymu.

Palivovou nádrž v přístavním městě Sevastopol na Ruskem anektovaném ukrajinském poloostrově Krym zachvátil požár. Jednalo se pravděpodobně o důsledek útoku dronem, napsal v sobotu v časných ranních hodinách na platformě Telegram Moskvou dosazený tamní gubernátor Michail Razvožajev. Informoval o tom také deník The Guardian.

„Hoří palivová nádrž... Podle prvních zpráv mohl požár způsobit útok dronem,“ uvedl Razvožajev. Jak upřesnil, plameny pohltily území o rozloze tisíc metrů čtverečních; informace o případných zraněních či obětech nebyly bezprostředně známy.

29. dubna 2023 9:17 Čas čtení 1:00 Putin zpřísňuje tresty v Rusku, za vlastizradu nyní hrozí doživotí. Co dalšího se změní? Putin zpřísňuje tresty v Rusku, za vlastizradu nyní hrozí doživotí. Co dalšího se změní?

Ukrajina opakovaně vyjádřila svůj záměr opětovně získat Krymský poloostrov, který Rusko nelegálně anektovalo v roce 2014. Tento krok vyvolal mezinárodní pobouření, připomíná agentura DPA.


Násilné incidenty s drony se od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu koncem února loňského roku vyskytly již vícekrát, přičemž v některých případech byly jejich výsledkem i rozsáhlé materiální škody, zranění či oběti na životech.

Domů
Sdílet
Diskuse