Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kuni Nguyenová
29. dubna 2023 12:24
Čas čtení 0:58

ČHMÚ varuje: V Česku udeří silné bouřky. Ve kterých 5 krajích platí výstraha?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje: V Česku udeří silné bouřky. Ve kterých 5 krajích platí výstraha?
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Výstraha o silných bouřkách platí zejména na jihovýchodě republiky a potrvá do sobotního večera.

V sobotu 29. dubna nás čekají silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) uvádí, že začnou od 13 hodin odpoledne a budou trvat zhruba do večerních 20 hodin. Výstraha se týká pěti krajů, které se nachází převážně na jihovýchodě. Je mezi nimi Jihočeský kraj, Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj a Zlínský kraj. 

26. dubna 2023 14:05 Čas čtení 0:51 Na kolik vyjde dovolená v Chorvatsku? Tohle jsou ceny základních potravin Na kolik vyjde dovolená v Chorvatsku? Tohle jsou ceny základních potravin

„Očekáváme ojediněle silné bouřky doprovázené krátkodobými intenzivními srážkami, menšími kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h,“ uvádí ČHMÚ výstrahu na svých webových stránkách

29. dubna 2023 8:30 Čas čtení 0:23 KVÍZ: Uhádneš rodná jména českých celebrit? KVÍZ: Uhádneš rodná jména českých celebrit?

Jezděte opatrně, doporučuje ČHMÚ

V důsledku silných bouřek očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů či sklepů. Nárazy větru mohou lámat větve stromů.

29. dubna 2023 6:00 Čas čtení 3:43 Jak vypadá vysněné bydlení Čechů a Češek? Byt v Praze s balkonem to není, ukázal průzkum Jak vypadá vysněné bydlení Čechů a Češek? Byt v Praze s balkonem to není, ukázal průzkum

Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ doporučují meteorologové. 

Podle předpovědi počasí budou srážky ubývat k sobotnímu večeru od západu. A jaké budou teploty přes den? Ty nejvyšší se budou pohybovat v rozmezí 14 až 18 °C, v 1000 metrech na horách bude kolem 9 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse