Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda TASR
3. května 2023 13:24
Čas čtení 0:47

Na základní škole v Bělehradu zemřelo po střelbě osm dětí a jeden dospělý, podezřelý je nezletilý student

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na základní škole v Bělehradu zemřelo po střelbě osm dětí a jeden dospělý, podezřelý je nezletilý student
Zdroj: TASR/AP

Devět lidí včetně osmi dětí zahynulo a dalších sedm utrpělo zranění při středeční střelbě na základní škole v centru Bělehradu. Oznámila to srbská policie. Mezi oběťmi je i člen bezpečnostní agentury, který zrovna sloužil ve škole.

O střelbě informovala TASR, jež zprávu převzala z agentury AP. Podle policie byl střelcem žák školy narozen v roce 2009. Policie jej zadržela v areálu školy. Mezi zraněnými je šest dětí a učitelka.

3. května 2023 8:53 Čas čtení 0:46 Muž střílel v Memphisu do budovy televize Fox. Zabarikádoval se v restauraci a všechno streamoval na Facebook Muž střílel v Memphisu do budovy televize Fox. Zabarikádoval se v restauraci a všechno streamoval na Facebook

Policie dostala telefonát o střelbě na základní škole Vladislava Ribnikara v centru Bělehradu zhruba v 8:40. Střelec měl při útoku použít zbraň svého otce. Podle srbského rádia B92 se střelba odehrála v učebně dějepisu. Dle očitých svědků měl střelec začít střílet bez přípravy a úplně náhodně.

Úřady uvedly, že čtrnáctiletý student podezřelý ze střelby ve škole, kterou navštěvoval v Bělehradu, byl zadržen na pozemcích školy, informoval web CNN. „Našli jsme a zatkli studenta této školy K. K., který je podezřelý ze spáchání tohoto trestného činu,“ uvedlo srbské ministerstvo vnitra v prohlášení. „Všechny policejní složky jsou stále na místě a intenzivně pracují na objasnění všech skutečností a okolností, které vedly k této tragédii,“ dodalo.

3. května 2023 12:27 Čas čtení 1:39 Tranzistor ze dřeva? Podívej se, jak vypadá funkční prototyp, který jde vstříc rozložitelné technice Tranzistor ze dřeva? Podívej se, jak vypadá funkční prototyp, který jde vstříc rozložitelné technice

Podle reportéra BBC se střelba stala na jedné z nejprestižnějších základních škol v Bělehradu. Má ji údajně na svědomí žák, který se do třídy připojil nedávno.


Masové střelby v Srbsku jsou mimořádně vzácné. Odborníci však několikrát upozornili na riziko způsobené množstvím zbraní, které mezi lidmi zůstaly po válkách v 90. letech.

Domů
Sdílet
Diskuse