Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová ČTK
16. května 2023 v 14:30
Čas čtení 1:09

Policie zasahuje v centrále Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie zasahuje v centrále Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)
Zdroj: Policie ČR (Ilustrační foto)

Podle Vrchního státního zastupitelství (VSZ) zásah souvisí s podezřením na zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a na pletichy při zadávání zakázek.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý zasahují v centrále Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na pražském Kačerově a na dalších místech v Česku. Podle Vrchního státního zastupitelství (VSZ) zásah souvisí s podezřením na zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a na pletichy při zadávání zakázek. Uvedla to ČTK.

Zásah probíhá v Praze i na dalších místech napříč republikou

„Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze vykonává dozor v trestní věci vedené Národní centrálou proti organizovanému zločinu pro podezření z trestné činnosti organizované zločinecké skupiny působící v procesu zadávání veřejných zakázek Ředitelství silnic a dálnic ČR zaměřené na páchání trestných činů zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a na pletichy při zadání veřejné zakázky a veřejné soutěži,“uvedl v tiskové zprávě státní zástupce Tomáš Minx.

Podle informací serveru Lidovky.cz se razie týká smluv na údržbu silnic. Lidovky.cz s odkazem na svůj zdroj uvedly, že organizovaná skupina sestávala z dnes už bývalých zaměstnanců ŘSD a skupiny dodavatelů, kteří si mezi sebou domlouvali přidělování zakázek. Podle webu jde o zakázky na údržbu silnic za 300 milionů korun.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Generální ředitel ŘSD Radek Mátl serveru iROZHLAS.cz řekl, že policie zasahuje kromě Prahy i na dalších střediscích správy a údržby dálnic napříč republikou. Detektivové podle něj zajišťují doklady k historickým zakázkám ŘSD. Zásah se podle Mátla netýká nikoho z úzkého vedení ředitelství. „Činnost probíhá v průběhu celého dnešního dne v úzké spolupráci. Poskytujeme detektivům veškerou součinnost tak, aby měli všechny potřebné podklady k dispozici,“ doplnil.

Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej ČTK sdělil, že útvar dnes zasahuje, bližší informace však nesdělil. „Mohu uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze, bližší podrobnosti nebudeme sdělovat,“ uvedl Ibehej.

Domů
Sdílet
Diskuse