Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
17. května 2023 18:02
Čas čtení 0:29

Obrazem: Sever Itálie sužují zničující záplavy, tisíce lidí musely opustit své domovy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Obrazem: Sever Itálie sužují zničující záplavy, tisíce lidí musely opustit své domovy
Zdroj: TASR

Povodně mají už osm obětí, které pocházejí z provincie Emilia-Romagna.

V důsledku vydatných dešťů se na severu Itálie vylilo ze svých koryt 21 ze 23 tamních řek. Úřady informovaly také o minimálně 250 případech sesuvů půdy, z nichž 120 mělo závažné následky. Bez elektřiny zůstává 50 tisíc lidí. 

Ve středu se počet obětí zvýšil na osm, mnoho lidí se stále pohřešuje. „Naše myšlenky jsou s osmi, kteří zahynuli, i s těmi, kteří jsou zatím nezvěstní,“uvedl Stefano Bonaccini, šéf provincie Emilia-Romagna. Právě ta byla povodněmi zasažena nejvíce. 

Za 36 hodin spadlo v postižené oblasti v průměru 200 litrů srážek na metr čtvereční, někde až 500 litrů. Italský ministr pro civilní ochranu Nello Musimeci uvedl, že za normálních okolností spadne v těchto regionech tisíc litrů srážek na metr čtvereční za celý rok. Informuje o tom TASR. 

Povodně na severu Itálie.Povodně na severu Itálie.Povodně na severu Itálie.Povodně na severu Itálie.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse