Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
19. května 2023 8:48
Čas čtení 0:49

V pražském metru se zabydlela chráněná kavka. Černá pasažérka už dva týdny uniká odchytu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V pražském metru se zabydlela chráněná kavka. Černá pasažérka už dva týdny uniká odchytu
Zdroj: PID

Kavka obecná si udělala nový domov na lince C.

„V přepravním prostoru stanice Kobylisy máme v posledním týdnu jednoho černého pasažéra. Odmítá se prokázat jízdním dokladem, a dokonce úspěšně uniká i odchytové službě,“ uvedl Pražský integrovaný podnik (PID) na svém Twitteru. Na pobyt chráněného ptáka tak v prostorách metra Kobylisy nyní upozorňuje netradiční vývěska.

18. května 2023 20:49 Čas čtení 4:57 „Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku „Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku

Jak popisuje Deník, chráněný pták si v metru již dva týdny vesele létá, sedí na drátech a občas si zaletí i do tubusu. Jednomu místu se ale vyhýbá, a sice sklopné pasti. Ta je nastražena v době, kdy metro nejezdí. Kavka v ní nalezne krmnou směs i vodu – zdá se ale, že zatím hlad nemá. PID proto cestující důrazně upozorňuje, aby ji nekrmili.

„Není příliš pravděpodobné, že by kavka mohla přežít více než dva týdny bez potravy a vody. Navíc se zdá, že nestrádá. Je pravděpodobné, že si našla nějaký zdroj potravy, možná jí stačí zbytky jídla, co lidé ve stanici vyhodí, možná ji někdo přikrmuje,“ uvedla pro Blesk Veronika Kraslová ze Záchranné stanice hl. m. Prahy, která se na (zatím neúspěšném) odchytu kavky podílí.

17. května 2023 8:30 Čas čtení 0:26 KVÍZ: Jaké zvíře se k tobě hodí? KVÍZ: Jaké zvíře se k tobě hodí?

Vtipně se k situaci vyjádřil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Nekrmte mě!“ napsal k příspěvku s nepolapitelnou kavkou.

Domů
Sdílet
Diskuse