Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. května 2023 17:59
Čas čtení 0:56

Lupič odjel z místa činu tramvají. S ukradeným obrazem Josefa Lady v ruce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lupič odjel z místa činu tramvají. S ukradeným obrazem Josefa Lady v ruce
Zdroj: Policie ČR/ilustrační foto

Ostravská policie se musela vypořádat s kuriózním případem vloupání do jedné advokátní kanceláře v Ostravě. Muž si odtud odnesl kromě sirupů s aloe vera třeba opravdovou kresbu Josefa Lady. V ruce, tramvají.

Případ se stal v centru Ostravy, kde řádil neznámý pachatel. Nejprve se dostal přes vstupní dveře do společných prostor vícepodlažního domu, odkud se vloupal do kanceláře.

„Poté, co tyto prostory prohledal, odcizil sirupy aloe vera, notebook, stolní počítač, ale také několik obrazů, například jeden z nich byl od známého malíře Josefa Lady, kdy se jednalo o kolorovanou perokresbu kocoura Mikeše. Svým jednáním způsobil škodu okolo 30 tisíc korun,“komentovala lup mluvčí policie Eva Michalíková.

Pátrání začalo prakticky hned, pročež po posbírání důkazů, stop a vyhodnocení kamerových záznamů se ukázalo, že možný pachatel odjel z místa tramvají a následně se pomocí taxíku přesunul na Frýdecko-Místecko.

Přitahovala jej advokátní kancelář, ne Lada

Když už si člověk mohl myslet, že jsou mezi obyčejnými lupiči i znalci umění, tento případ to nepotvrdil. Třiatřicetiletý muž, jehož policie vypátrala, si prý kancelář vybral jen proto, že šlo o advokátní kancelář. Upoutala jej reklama na fasádě.

„S policisty spolupracoval, odcizené věci díky rychlému zadržení nestačil prodat a nakonec je téměř všechny donesl na služebnu, jen sirupy nakonec měl vyhodit. Zajištěné věci byly vráceny zpět do rukou majitelů,“ dodala mluvčí. Muž byl obviněn z přečinu krádeže. Vzhledem k tomu, že se ale v posledních třech letech dopustil podobného jednání, mu hrozí až tři roky za mřížemi.

22. dubna 2024 7:00 Čas čtení 7:21 Július pracoval na oddělení vražd. „Dnes už bych tuto práci nedělal. To, co vidíte v kriminálkách, je blbost“ Július pracoval na oddělení vražd. „Dnes už bych tuto práci nedělal. To, co vidíte v kriminálkách, je blbost“

Lidé ukradnou ledasco, což určitě víš z naší rubriky krimi. Velice bizarní krádež se například stala v Praze, kde žena ukradla kabát za 90 tisíc z věšáku.

Domů
Sdílet
Diskuse