Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Alena Julie Novotná
24. května 2023 21:07
Čas čtení 1:10

Zemřela Tina Turner, bylo jí 83 let

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Zemřela Tina Turner, bylo jí 83 let
Zdroj: TASR/AP

Tina Turner, rokenrolová průkopnice a legenda, zemřela po dlouhé nemoci ve věku 83 let. V posledních letech trpěla řadou zdravotních komplikací.

V prohlášení ve středu večer její zástupce uvedl: „Tina Turner, ‚královna rokenrolu‘, dnes pokojně zemřela ve věku 83 let po dlouhé nemoci ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. S ní svět přichází o hudební legendu a vzor.“ Informuje o tom britský The Guardian.

Doprovodné prohlášení na zpěvaččiných stránkách zní: „S velkým zármutkem oznamujeme úmrtí Tiny Turner.“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)


„Svou hudbou a bezmeznou vášní pro život okouzlila miliony fanoušků po celém světě a inspirovala hvězdy zítřka. Dnes se loučíme s drahou přítelkyní, která nám všem zanechává své největší dílo: svou hudbu,“ píše se v instagramovém příspěvku.

15. března 2023 13:00 Čas čtení 3:13 Let's dance! Ikonická píseň Davida Bowieho vyšla před čtyřiceti lety. Proč jejího vydání později litoval? Let's dance! Ikonická píseň Davida Bowieho vyšla před čtyřiceti lety. Proč jejího vydání později litoval?

Hvězda se narodila v roce 1939 ve Spojených státech. Jedna z velkých rockových zpěvaček se poprvé proslavila v 60. letech po boku bývalého manžela Ikea Turnera, a to s písní River Deep, Mountain High. Domácí týrání, kterému Ike Tinu vystavil, bylo ztvárněno v hollywoodském životopisném filmu z roku 1993 s Angelou Bassett v hlavní roli. Snímek získal tři Oscary. Životní příběh Tiny Turner byl také zvěčněn v populární show v londýnském West Endu, která stále běží, připomínají Sky News.

Tato píseň se stala Tininou nejúspěšnější vůbec.

Tina Turner vystupovala přes 50 let, v roce 2009 oficiálně odešla do důchodu. Turner prodala více než 100 milionů desek po celém světě a byla jednou z nejprodávanějších mezi umělci a umělkyněmi všech dob. Získala 12 cen Grammy včetně osmi soutěžních cen, tří cen Grammy Hall of Fame a ceny Grammy za celoživotní dílo. Byla první černošskou umělkyní a první ženou, která se objevila na obálce Rolling Stone.

24. května 2023 11:00 Čas čtení 5:46 Viděli jsme Malou mořskou vílu: Černí, bílí, spojme síly, ale nedělejme u toho vlny Viděli jsme Malou mořskou vílu: Černí, bílí, spojme síly, ale nedělejme u toho vlny

V roce 2013 přijala švýcarské občanství. V posledních letech trpěla řadou zdravotních problémů, včetně rakoviny, mrtvice a selhání ledvin. Mezi mladší hvězdy, které Turner ovlivnila, patří Beyoncé, Janet Jackson, Janelle Monae a Rihanna, uvádí BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse