Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
29. května 2023 17:20
Čas čtení 0:41

Video: Uprchlý vězeň se zasekl ve vzduchotechnice v metru. Zadržela jej policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Uprchlý vězeň se zasekl ve vzduchotechnice v metru. Zadržela jej policie
Zdroj: Policie ČR

Pražští policisté v neděli večer vyjížděli na Náměstí Republiky, kde se měl ve stanici metra ozývat z tubusu lidský hlas. Na místě našli uprchlého vězně, který se zasekl ve vzduchotechnice.

Když na místo dorazila policie a další složky integrovaného záchranného systému, provoz metra musel být přerušen. Ve vzduchotechnice v jednom z tubusů byl totiž zaklíněný muž, a jak Policie ČR později zjistila, jednalo se o uprchlého vězně, který jen před dvěma dny utekl z nestřeženého pracoviště.

29. května 2023 9:45 Čas čtení 1:36 Těžká noc pro ukrajinské hlavní město: Nad Kyjevem bylo sestřeleno více než 40 objektů Těžká noc pro ukrajinské hlavní město: Nad Kyjevem bylo sestřeleno více než 40 objektů

„V neděli večer vyjížděli pražští policisté k oznámení na Náměstí Republiky, kde se z tubusu metra měly ozývat lidské hlasy. Po příjezdu hlídek a dalších složek IZS na místo bylo rozhodnuto o uzavření provozu metra. Policisté spolu s hasiči při prohlídce tubusu nalezli uvíznutého muže ve vzduchotechnice. Toho společnými silami vyprostili a vyvedli na bezpečné místo,“ uvedla tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

Když pak policisté muže identifikovali, zjistili, že se jedná o dvaadvacetiletého vězně, který v pátek v noci utekl z nestřeženého pracoviště. Zaklíněného proto okamžitě zajistili a odvezli jej na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Vězeň byl po všech procesních úkonech vrácen zpět do věznice na Pankráci a tento husarský kousek se mu přičte k době výkonu trestu. 

Domů
Sdílet
Diskuse