Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová TASR
30. května 2023 7:35
Čas čtení 0:45

Kdy začne velká ukrajinská protiofenziva? Přesné datum znají pouze 2 či 3 lidé, prozradil ukrajinský tajemník

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kdy začne velká ukrajinská protiofenziva? Přesné datum znají pouze 2 či 3 lidé, prozradil ukrajinský tajemník
Zdroj: TASR

Státní tajemník ukrajinského ministerstva obrany Konstantin Vaščenko na fóru Globsec, které se koná v Bratislavě, oznámil, že „pouze dva nebo tři“ lidé znají datum, kdy začne protiofenziva Ukrajiny.

Mimo jiné naznačil, že důvod, proč protiofenziva zatím nezačala, je ten, aby ovlivnila psychickou stránku Ruska. „Protiofenziva není jen vojenská – je i diplomatická a informační. Vidíme, že naši nepřátelé jsou velmi nervózní, protože čekání na smrt je ještě horší než smrt... Nikdo neví, kdy ofenziva začne. Zná to pár, možná tři lidé. Neznám skutečné datum, ale bude to v blízké budoucnosti,“ uvedl Vaščenko na fóru Globsec. Informuje o tom TASR.

Slovenský předseda vlády má jasno

Slovensko bude nadále podporovat Ukrajinu na všech frontách i poté, co se vyměnila vláda. Uvedl to v pondělí předseda vlády SR Ludvík Ódor po setkání s předsedkyní vlády Litvy Ingridou Šimonyté. Během setkání hovořili i o bilaterální spolupráci obou zemí a věnovali se i blížícím se tématům červencového summitu NATO ve Vilniusu.


Ódor ujistil premiérku, že SR bude i nadále dobrým partnerem, ať už v otázkách evropské integrace, nebo Severoatlantické aliance. „Nastavení naší zahraniční politiky se nemění ani po změně vlády. Budeme pokračovat v nastaveném kurzu a iniciativách, které zde byly před námi,“ řekl předseda vlády. Slovensko podle něj bude nadále podporovat Ukrajinu nejen při obraně vůči Rusku, ale také při integraci směrem do EU.

Domů
Sdílet
Diskuse