Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková ČTK
31. května 2023 11:05
Čas čtení 1:01

Za ubodání těhotné ženy dostal osm let, do vězení ale nešel za vraždu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Za ubodání těhotné ženy dostal osm let, do vězení ale nešel za vraždu
Zdroj: Pexels/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Osm let vězení a zabezpečovací detenci uložil v úterý plzeňský soud devětadvacetiletému Pavlu Šugárovi z Nejdku za to, že loni v srpnu ubodal u sebe v bytě devětadvacetiletou těhotnou ženu.

Šugár byl dlouhodobým uživatelem pervitinu, v důsledku jeho užívání se dostal do stavu nepříčetnosti a zcela u něj vymizely rozpoznávací a ovládací schopnosti. Na svou známou, těhotnou ženu, pak u sebe v bytě surově zaútočil a několika bodnými ranami do hlavy, trupu i nohou ji zabil.

31. května 2023 9:12 Čas čtení 0:51 V Česku stále hrozí požáry kvůli teplému a slunečnému počasí. Na co si dát pozor? V Česku stále hrozí požáry kvůli teplému a slunečnému počasí. Na co si dát pozor?

Nižší trestnou sazbu dostal za opilství 

Kvůli tomu, že byl dlouhodobě pod vlivem drog, ho nesoudili za vraždu, ale za opilství (to se vztahuje i na požití jiných návykových látek, pozn. redakce), odkazuje se ČTK na středeční vydání MF Dnes. Šugár musí zaplatit pozůstalým mrtvé ženy 1,5 milionu korun. Rozsudek je pravomocný.

Za opilství hrozil Šugárovi trest maximálně deset let vězení, za vraždu těhotné ženy by to bylo nejméně 15 let. Po odpykání trestu ve věznici ho eskorta převeze do detenčního ústavu, což jsou speciální psychiatrická zařízení s vězeňským režimem. O propuštění z detence budou každý rok rozhodovat lékaři a soudy. „Jeho pobyt na svobodě je pro společnost vysoce rizikový,“ cituje ČTK státního zástupce Romana Šustáčka.

31. května 2023 8:08 Čas čtení 1:00 Severní Korea se pokusila do vesmíru vyslat špionážní raketu Severní Korea se pokusila do vesmíru vyslat špionážní raketu

Podle pachatele se pobodala sama

Šugár se k vraždě nepřiznal, u soudu tvrdil, že si žena bodné rány způsobila sama. Podle něj denně fetovala a chovala se divně. „Říkala mi, že je ďábel, že přišla z pekla. Začala se sama bodat, byla posedlá. Nechápu, jak mohla být pobodána zezadu,“ vypověděl u soudu. Lékaři při pitvě našli v ženině těle drogu i lék proti bolesti.

Od roku 2015 byl Šugár čtyřikrát soudně trestaný. „Došlo ke zmaření dvou životů – ženy i dosud nenarozeného plodu. Žádnou polehčující okolnost jsme u obžalovaného neshledali,“ uvedl podle MfD soudce Mahr.

Domů
Sdílet
Diskuse