Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radim Šlechta
31. května 2023 15:16
Čas čtení 0:48

Zase nic. Debatu o manželství pro všechny poslanci nedokončili, vrátí se k ní nejdřív ve čtvrtek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zase nic. Debatu o manželství pro všechny poslanci nedokončili, vrátí se k ní nejdřív ve čtvrtek
Zdroj: TASR/AP

Poslanecká sněmovna měla ve středu projednat návrh novely zákona, která by umožňovala manželství pro všechny. Úvodní debatu ale poslanci nedokončili.

Dnes zase nic. Poslanecká sněmovna opět neprojednala návrh zákona, který by umožňoval manželství gayů a leseb. Poslanec Marek Benda (ODS) neprosadil ani svůj návrh o tom, že by se mělo manželství jako svazek muže a ženy ukotvit v ústavě. Úvodní debatu ve středu ale poslanci nedokončili a k tématu uzákonění svazku queer lidí se vrátí nejdříve ve čtvrtek.

31. května 2023 13:51 Čas čtení 1:26 Členku Mansonovy rodiny možná pustí na svobodu. Za vraždy dostala doživotí Členku Mansonovy rodiny možná pustí na svobodu. Za vraždy dostala doživotí

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) upozorňoval na své přání, aby byla novela zákona nejen projednána, ale rovnou také schválena. Olga Richterová (Piráti) zdůraznila, že v současnosti nemají homosexuální páry ani možnost adoptovat dítě. Jeden z páru je pro stát momentálně rodič, druhý dítěti zcela cizí člověk.

„Je to největší zásah do rodinného práva od roku 1811. Vzniká jim právo na to mít děti. Pojďme si říct, že tady vznikají rodiny matka a matka, otec a otec. Nevím o tom, že vznikem dvou spermií nebo vajíček vznikne člověk,“ poznamenal Jiří Dufek z KDU-ČSL.

Česká republika je podle organizace Rainbow Europe co do kvality života LGBTQAI+ lidí momentálně na třiatřicátém místě v Evropě. Před námi je kromě západních zemí například Slovensko nebo Maďarsko.

Domů
Sdílet
Diskuse