Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radim Šlechta
4. června 2023 11:05
Čas čtení 1:08

Předpověď počasí: Česko čekají vysoké teploty i bouřky. Meteorologové stále varují před požáry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čekají vysoké teploty i bouřky. Meteorologové stále varují před požáry
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Přinášíme předpověď počasí na nadcházející týden.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) stále nezrušil výstrahu před požáry. V současnosti platí pro západní Čechy, Středočeský kraj a části kraje Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Jihočeského. Přes týden nás čekají teploty až okolo 27 °C.

Přestože vysoké teploty lákají k výletům, dávej si pozor na rozdělávání ohně nebo odhazování nedopalků na zem. Zároveň je třeba dbát na šetrné hospodaření s vodou.

4. června 2023 9:56 Čas čtení 0:39 Češi budou muset v chorvatském Dubrovníku respektovat nová pravidla. Stížnosti na hluk vedly k bizarnímu zákazu Češi budou muset v chorvatském Dubrovníku respektovat nová pravidla. Stížnosti na hluk vedly k bizarnímu zákazu
Výstraha, čhmú
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Až 27 stupňů a možný výskyt bouřek

Během neděle se teploty vyšplhají nejvýš na 18–22 °C, v Čechách může být až 24 °C. Přes den povane slabý severovýchodní až východní vítr, na Moravě postupně jihovýchodní, rychlostí 1–4 m/s.

V noci na pondělí teploty spadnou na 13–9 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na 6 °C. Přes den vyrostou na 19–24 °C, při delších srážkách bude jen kolem 17 °C. Přes den bude oblačno až zataženo, na severu a západě bude zmenšená oblačnost. Od jihu se místy může objevit déšť nebo přeháňky. Povane slabý proměnlivý vítr, který se změní na mírný východní až severovýchodní rychlostí 2–6 m/s.

3. června 2023 18:56 Čas čtení 0:43 Hrad ve Skotsku za 800 tisíc korun? Za výhodnou cenu může být i tvůj, má to však jeden háček Hrad ve Skotsku za 800 tisíc korun? Za výhodnou cenu může být i tvůj, má to však jeden háček

Oblačno až zataženo bude i v úterý, místy s přeháňkami a ojediněle i bouřkami. V noci teploměry naměří 13–9 °C, na západě až 7 °C. Přes den se dostanou i na 20–25 °C. Povane slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2–6 m/s.

Ve středu nás čeká opět oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Přes den se místy objeví déšť, přeháňky nebo bouřky. Teploty přes den vyšplhají na 20–24 °C a povane mírný východní až severovýchodní vítr 2–6 m/s.

A ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Teploty v noci se budou pohybovat mezi 14 a 10 °C, přes den vyšplhají na 23–27 °C. Povane slabý, během dne mírný severovýchodní vítr 2–6 m/s.

Domů
Sdílet
Diskuse