Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
4. června 2023 17:01
Čas čtení 0:39

Dej si pozor, co máš ve Španělsku za volantem oblečené a obuté. Hrozí ti pokuta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dej si pozor, co máš ve Španělsku za volantem oblečené a obuté. Hrozí ti pokuta
Zdroj: Pixabay

Ve Španělsku si dej pozor, v čem sedáš za volant. Pohodlná jízda by tě mohla vyjít draho.

I když řízení v „žabkách“ či bez trička může být pro někoho v Česku zcela běžné a hlavně pohodlné, ne všude takový styl jízdy akceptují. Jak informují TV Noviny s odkazem na GB News, v některých státech by za to policie řidiče pokutovala.


Nový zpřísněný zákon ve Španělsku totiž říká, že jízda bez trička je nebezpečná, stejně jako když má řidič nevhodnou obuv. Za porušení pravidel řidičům hrozí pokuta ve výši od 1900 do 4700 korun.

4. června 2023 9:56 Čas čtení 0:39 Češi budou muset v chorvatském Dubrovníku respektovat nová pravidla. Stížnosti na hluk vedly k bizarnímu zákazu Češi budou muset v chorvatském Dubrovníku respektovat nová pravidla. Stížnosti na hluk vedly k bizarnímu zákazu
barcelona
Zdroj: Unsplash/Jorge Fernández Salas

„Španělská dopravní policie považuje jízdu bez trička za hrozbu pro vaši bezpečnost a schopnost pohybu,“ tvrdí Andrew Jervis, generální ředitel společnosti ClickMechanic, která opravuje auta. Bezpečnostní pás může prý řidiči způsobit na nahé pokožce zranění a popáleniny.


Jak píší Aktuality, pokutu za řízení „nahoře bez“ bys mohl*a dostat i v Černé Hoře či v Thajsku. Policisté by to totiž mohli vnímat jako obscénní chování. Draho tě to může vyjít také na chorvatských ostrovech Hvar, Pag či v Dubrovníku. Naopak v takovém Německu bys teoreticky mohl*a řídit i kompletně nahý*á.

šoférovanie, auto
Zdroj: Unsplash/Samuele Errico Piccarini
Domů
Sdílet
Diskuse