Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
9. června 2023 14:21
Čas čtení 0:37

V pouhých 49 letech zemřel významný slovenský výtvarník Erik Binder. Studoval i na pražské AVU u Vladimíra Kokolii

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Příčina umělcovy smrti zatím není známa.

Ve věku 49 let zemřel slovenský výtvarník Erik Binder. Pro TASR to uvedla Klára Hudáková, manažerka pro publicitu Slovenské národní galerie. Zprávu jí potvrdila umělcova rodina. Příčina úmrtí zatím není známa.


V SNG měl Binder naposledy samostatnou výstavu, ve které provedl diváky labyrintem svého vlastního života a tvorby. „Binderův program je mnohovrstevnatý a obsahuje práci se všemi médii od malby, grafiky, autonomní i deníkové kresby, instalace a objektů až po video a intermediální performance,“ uvedla k výjimečné výstavě SNG.

9. června 2023 12:55 Čas čtení 0:37 Slay: Tohle se České televizi fakt povedlo. Podívej se na clash Mikýře a Romanuttiho v kultovním AZ kvízu Slay: Tohle se České televizi fakt povedlo. Podívej se na clash Mikýře a Romanuttiho v kultovním AZ kvízu

Erik Binder se narodil 21. února 1974 v Hnúšti-Likieri. Studoval na Vysoké škole výtvarných umění (VŠVU) v Bratislavě v ateliéru Josefa Jankoviče, Daniela Fischera a v roce 1999 byl na stáži u Vladimíra Kokolii na pražské AVU.

Od roku 2000 měl téměř padesátku samostatných výstav na Slovensku, v Česku, Srbsku, Nizozemsku, Itálii, Rakousku, Maďarsku, Polsku, Francii, Švýcarsku, Německu a USA. Byl také součástí další desítky skupinových výstav.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erik Binder (@er_ik_bin_der)

Domů
Sdílet
Diskuse