Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
12. června 2023 v 9:22
Čas čtení 0:45

Vzlétne 250 letadel, shromáždí se až 10 tisíc vojáků. NATO jde nacvičit vojenské manévry proti východnímu agresorovi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vzlétne 250 letadel, shromáždí se až 10 tisíc vojáků. NATO jde nacvičit vojenské manévry proti východnímu agresorovi
Zdroj: TASR/OS SR

Manévry povede německý Bundeswehr a potrvají až do 23. června.

V německém vzdušném prostoru v pondělí začnou největší manévry vzdušných sil v historii Severoatlantické aliance, do kterých se během dvou týdnů zapojí přibližně 10 000 vojáků a 250 letadel ze 25 zemí. Informuje o tom TASR.

Manévry s názvem Air Defender 2023, které povede německý Bundeswehr, potrvají do 23. června a budou zaměřeny na nácvik toho, jak by jednotky NATO mohly odrazit útok východního agresora.

Přestože se manévry konají během zuřící války mezi Ruskem a možným kandidátem na členství v NATO Ukrajinou, představitelé německého letectva tvrdí, že myšlenka na toto cvičení vznikla již v roce 2018 – ještě před rozsáhlou invazí Ruska na Ukrajinu, která začala v únoru 2022.

Cvičení naruší i civilní leteckou dopravu

Cvičení se zároveň koná v době letní letecké špičky, přičemž odhady míry narušení civilní letecké dopravy se liší.

Ingo Gerhartz, představitel německých vzdušných sil, uvedl, že zpoždění letů budou „maximálně v rozsahu několika minut“, zatímco Matthias Maas z odborového svazu letových dispečerů GdF tvrdí, že cvičení „bude mít na civilní letectvo obrovský vliv“.

17. července 2023 v 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

Manévry se přímo týkají tří vzdušných prostor v Německu: částí severního Německa a Severního moře, částí východního Německa a Baltského moře a částí jihozápadního Německa. 

Domů
Sdílet
Diskuse