Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
13. června 2023 19:02
Čas čtení 0:29

Žraloka, který zabil v Hurghadě mladého Rusa, vycpou a vystaví v muzeu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Žraloka, který zabil v Hurghadě mladého Rusa, vycpou a vystaví v muzeu
Zdroj: Getty Images/Alexis Rosenfeld

Žraloka, který zabil ruského turistu nedaleko vyhledávaného egyptského letoviska, vystaví v muzeu. Bude sloužit k edukaci a osvětě.

Odborníci zahájili v Egyptě mumifikaci žraloka, který v minulém týdnu zabil ruského turistu nedaleko oblíbeného turistického letoviska. Dle egyptského deníku BNN Breaking bude žralok, kterého ihned po incidentu odlovili a usmrtili tamní rybáři, vystaven v muzeu. 

Odborníci z Ústavu mořských věd a rezervací Rudého moře v Hurghadě zahájili balzamovací proces již v pondělí a potvrdili, že jde o přípravy vedoucí k umístění žraloka do muzea. 

13. června 2023 12:09 Čas čtení 0:40 Narkoman z Trainspottingu i Obi-Wan Kenobi ze Star Wars. Ewan McGregor míří do Varů na KVIFF Narkoman z Trainspottingu i Obi-Wan Kenobi ze Star Wars. Ewan McGregor míří do Varů na KVIFF

Ředitel ústavu Amir Zakaria Hamouda uvedl, že ještě před exhibicí provedou důkladný výzkum toho, co zavedlo žraloka do mělkých vod a proč na turistu takto agresivně zaútočil.

Mumifikovaný žralok bude nyní sloužit jako vzdělávací exponát v Muzeu mořských věd, který přispěje k informovanosti veřejnosti o tom, jak se chovat v moři, a podpoří hlubší pochopení ochrany mořských živočichů.

Domů
Sdílet
Diskuse