Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková ČTK
14. června 2023 14:58
Čas čtení 0:42

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula končí ve funkci. Kdo ho nahradí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula končí ve funkci. Kdo ho nahradí?
Zdroj: Facebook/Marek Výborný

Dosavadní ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) rezignuje na funkci. Pravděpodobně ho nahradí šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný. Vicepremiér Marian Jurečka to dnes oznámil na tiskové konferenci.

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula na konci června skončí, uvedl to na tiskové konferenci. Podle zdrojů ČTK jeden z členů sněmovního zemědělského výboru uvedl, že jedním z důvodů ministrova konce je obecná nepřipravenost na řízení resortu a nezkušenost vedoucí k chybám v komunikaci. Ve funkci ho s největší pravděpodobností nahradí předseda poslaneckého klubu Marek Výborný. Jeho nominaci projedná užší vedení strany na celostátním výboru KDU-ČSL. K převzetí vedení resortu by mělo dojít do konce června. 

Nekula neměl podporu vlastní strany

„Byl jsem od počátku kontroverzním ministrem,“ sdělil na počátku tiskové konference odstupující Nekula s tím, že se snažil přinášet dobrá rozhodnutí prospěšná pro občany, ale ke konci již necítil podporu z vedení strany. 
 

Nekula čelil kritice například v květnu, kdy na Twitteru děkoval řediteli řetězce Lidl za slevu na mouku. Jurečka se ho tehdy zastal a uvedl, že v posledních měsících učinil kroky ve prospěch občanů, které vedly ke snížení cen základních potravin v obchodech. Po zásahu premiéra Petra Fialy (ODS) musel Nekula před měsícem vycouvat z plánu zakázat uvádění produktů s CBD z konopí na trh.

10. května 2023 12:37 Čas čtení 0:43 Ministr zemědělství Nekula „vyřešil“ inflaci. Pro spotřebitele má dárek Ministr zemědělství Nekula „vyřešil“ inflaci. Pro spotřebitele má dárek
Domů
Sdílet
Diskuse