Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
16. června 2023 13:23
Čas čtení 0:30

Většina Čechů a Češek důvěřuje prezidentu Pavlovi. Hlasuj v anketě, zda s nimi souhlasíš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Většina Čechů a Češek důvěřuje prezidentu Pavlovi. Hlasuj v anketě, zda s nimi souhlasíš
Zdroj: Refresher

Petr Pavel má za sebou prvních 100 dní ve funkci prezidenta republiky. Agentura STEM připravila průzkum, díky kterému zjistila, jak Češi a Češky hodnotí počátek volebního období nové hlavy státu. Hlasuj v anketě, jak jsi s prezidentem spokojen*a ty.

Většina Čechů a Češek hodnotí prvních 100 dní Petra Pavla v úřadu prezidenta kladně. Oceňují především jeho reprezentaci České republiky v zahraničí, komunikaci s médii nebo otevření Pražského hradu veřejnosti. Relativně nejhorší hodnocení Pavel dostal za komunikaci s opozicí. Výsledky vyplývají z průzkumu agentury STEM, které má redakce k dispozici.

Podle průzkumu Petru Pavlovi důvěřuje 60 % veřejnosti. Většina obyvatel Česka také oceňuje, že Pavel přispěl k vážnosti úřadu prezidenta. Pavel tak zvrátil trend, který nastolil jeho předchůdce Miloš Zeman. 

Důvěru v prezidenta Pavla mají především voliči pětikoalice. Novému prezidentovi vyjádřilo důvěru 96 % z nich. Naopak voliči opozice mají k Pavlovi chladnější postoj a důvěřuje mu pouze jedna čtvrtina z nich. Nejvíce novému prezidentovi důvěřují lidé s vysokoškolským vzděláním, nejméně naopak lidé, kteří dokončili jen základní školu. 

Anketa:
Důvěřuješ Petru Pavlovi?
Určitě ano
Spíše ano
Spíše ne
Určitě ne
Určitě ano
45 %
786 Hlasů
Spíše ano
4 %
76 Hlasů
Spíše ne
11 %
192 Hlasů
Určitě ne
39 %
680 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse