Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
19. června 2023 14:06
Čas čtení 0:52

ČHMÚ vydal výstrahu před vysokými teplotami, kde po Česku bude platit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ vydal výstrahu před vysokými teplotami, kde po Česku bude platit?
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Česko čeká týden s tropickými teplotami, meteorologové k němu vydali výstrahu. Na co si dát pozor?

Úterý bude ve znamení vysokých teplot, kdy by měly nejvyšší odpolední teploty v průměru vystupovat na 28 až 32 °C. Nejtepleji bude v Polabí, na jihu a jihozápadě Čech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na to vydal výstrahu. Platí od úterního poledne (12:00) do úterní noci (22:00). 

15. června 2023 16:29 Čas čtení 2:47 Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů? Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů?

Výstraha zahrnuje téměř všechny kraje, s výjimkou Olomouckého, Moravskoslezského kraje a Vysočiny. Ve zbylých částech Česka meteorologové doporučují dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. V opačném případě může dojít k vysoké zátěži na lidský organismus, hrozí také nebezpečí přehřátí a dehydratace.

19. června 2023 6:00 Čas čtení 3:34 České „zoomers“ i mileniály trápí drahé bydlení a život od výplaty k výplatě. V čem se mladé generace neshodnou? České „zoomers“ i mileniály trápí drahé bydlení a život od výplaty k výplatě. V čem se mladé generace neshodnou?

Dále radí omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách a v neposlední řadě nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

 
Ve středu a ve čtvrtek se teploty vyšplhají až na 31 °C. Pravděpodobně ve čtvrtek a v noci na pátek se místy od západu vyskytnou silné bouřky doprovázené nárazy větru, přívalovými srážkami a kroupami. ČHMÚ k tomu zatím výstrahu nevydal, nicméně doporučuje průběžně sledovat upřesňované předpovědi počasí.

Domů
Sdílet
Diskuse