Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Barbora Fábryová
20. června 2023 v 18:10
Čas čtení 0:39

Video: Macron vypil láhev piva za 17 vteřin, čelí kritice za podporu pití i toxické maskulinity. Co si o tom myslíš ty?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Macron vypil láhev piva za 17 vteřin, čelí kritice za podporu pití i toxické maskulinity. Co si o tom myslíš ty?
Zdroj: Twitter/Populism Updates

V zemi rozpoutal debatu o alkoholismu ve Francii.

Na internetu koluje video, na kterém francouzský prezident Emmanuel Macron vypil láhev piva za 17 vteřin. Nyní však čelí kritice, v zemi dokonce rozpoutal debatu o pití alkoholu, píše The Guardian

Macron v šatně rugbyového týmu vzal láhev piva Corona a po výzvách a podpoře od hráčů ji vypil do dna. Láhev následně bouchl o pult. „Toxická maskulinita v politickém vedení na jednom záběru,“ napsala na sociální síť poslankyně za stranu Zelených Sandrine Rousseau.

20. června 2023 v 13:54 Čas čtení 3:17 Burleska z Třebíče boří český internet. Češi jsou zděšení, že děti zhlédly program pro dospělé. Kdo tady koho sexualizuje? (Glosa) Burleska z Třebíče boří český internet. Češi jsou zděšení, že děti zhlédly program pro dospělé. Kdo tady koho sexualizuje? (Glosa)

Corona byla oblíbeným pivem pravicového prezidenta Jacquese Chiraca. Po Francii se proto začaly šířit spekulace, že se Macron tímto chováním snaží zalíbit i pravici. Poslanec z Macronovy strany Obnova však vzkázal, že prezident se pouze bavil s ostatními hráči.

Podle mnohých je prezidentovo chování velmi nevhodné. Propaguje tím pití alkoholu, měl by mít přitom zodpovědnost a podobným činnostem se vyvarovat. „Je to nevhodné. Můžeš to udělat, ale ne před kamerami,“ řekl lékař a specialista na závislosti William Lowenstein.

Anketa:
Co si o Macronově „výkonu“ myslíš? 
Je to zcela nevhodné. 
Zábava! 
Corona není pivo. 🙄
Je to zcela nevhodné. 
11 %
Zábava! 
64 %
Corona není pivo. 🙄
25 %
Domů
Sdílet
Diskuse