Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová ČTK
24. června 2023 10:12
Čas čtení 1:07

Česko reaguje na vzpouru v Rusku: Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko reaguje na vzpouru v Rusku: Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů
Zdroj: Profimedia

Jan Lipavský uvedl, že Česká republika situaci v Rusku pozorně sleduje. Jana Černochová byla ve své reakci ostřejší.

Český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že Česká republika situaci v Rusku pozorně sleduje. „S ohledem na probíhající vojenskou invazi na Ukrajinu a možnou hrozbu zhoršení bezpečnosti v zemi, zejména pro občany států EU a NATO, stále platí naše důrazné varování před cestami na území Ruské federace,“ sdělil pro ČTK. 

24. června 2023 9:41 Čas čtení 0:54 VIDEO: Tanky a vojáci v ulicích. Takto to nyní vypadá v ruském městě, kam vstoupili wagnerovci VIDEO: Tanky a vojáci v ulicích. Takto to nyní vypadá v ruském městě, kam vstoupili wagnerovci

Lipavský: Moje dovolená na Krymu se přibližuje

K dění v Rusku se vyjádřila také ministryně obrany Jana Černochová (ODS), která byla ve své reakci ostřejší. „Tak už konečně víme, čemu se v Rusku říká speciální operace. Po šestnácti měsících války na Ukrajině vede válku Rusko s Ruskem. Nic překvapivého. Je to jejich tradice. Neúspěšné války tam končí popravou cara, chaosem a občanskou válkou pod dohledem fízlů. Gratulujeme,“napsala Černochová v sobotu na svůj Twitter.

Jana Černochová
Zdroj: TASR/AP

Podle Lipavského může mít Česko vzhledem k aktuální situaci na území Ruska jen omezené možnosti pomoci českým občanům v případě, že se dostanou do nesnází a budou potřebovat konzulární asistenci. Situaci glosoval později šéf diplomacie také na Twitteru. „Koukám, že se moje letní dovolená na Krymu přibližuje,“uvedl.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu ráno uvedl, že se svými bojovníky obsadil velitelství ruské armády ve městě Rostov na Donu, které se nachází 46 km od pobřeží Azovského moře. Jak to aktuálně ve městě vypadá, se můžeš podívat v tomto článku. O aktuálním vojenském převratu už promluvil i ruský prezident Vladimir Putin. I o jeho projevu jsme už informovali.

Domů
Sdílet
Diskuse