Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
24. června 2023 9:41
Čas čtení 0:54

VIDEO: Tanky a vojáci v ulicích. Takto to nyní vypadá v ruském městě, kam vstoupili wagnerovci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Tanky a vojáci v ulicích. Takto to nyní vypadá v ruském městě, kam vstoupili wagnerovci
Zdroj: Telegram/Военный Осведомитель

Jevgenij Prigožin v sobotu ráno uvedl, že se svými bojovníky obsadil velitelství ruské armády ve městě Rostov.

Šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu ráno uvedl, že se svými bojovníky obsadil velitelství ruské armády ve městě Rostov na Donu, které se nachází 46 km od pobřeží Azovského moře. Podle svých slov také získal kontrolu nad všemi místními vojenskými objekty. Sociální sítě zaplavily záběry toho, jak to aktuálně v Rostově vypadá. 

24. června 2023 9:32 Čas čtení 0:22 Putin slibuje wagnerovcům odplatu: Ti, kteří rozdělují ruskou společnost, se nevyhnou trestu, v sázce je budoucnost Ruska Putin slibuje wagnerovcům odplatu: Ti, kteří rozdělují ruskou společnost, se nevyhnou trestu, v sázce je budoucnost Ruska

Co se děje v Rostově?

Prigožin ve videu na Telegramu prohlásil, že podnikne všechny kroky potřebné ke svržení ruského vojenského velitelství v Moskvě. Podle agentury TASR uvedl, že jeho bojovníci „zničí vše, co jim bude stát v cestě“. Ruský generální prokurátor Igor Krasnov už informoval ruského prezidenta Vladimira Putina o pokusu žoldnéřské skupiny uskutečnit ozbrojený převrat.

Ruské úřady vyhlásily v Moskvě a Moskevské oblasti režim protiteroristické operace. Putin v televizním projevu varoval vzbouřence před odplatou

Ruská státní agentura uvedla, že všechna důležitá zařízení a objekty vládní a dopravní infrastruktury se nacházejí pod zvýšenou ochranou. Situaci pozorně sleduje i Bílý dům.

Prominentní nepřítel Kremlu a kdysi nejbohatší Rus Michail Chodorkovskij vyzval Rusy, aby Jevgenije Prigožina v pokusu svrhnout velení ruské armády podpořili. Podle bývalého ropného magnáta je třeba podpořit i ďábla, pokud se rozhodne zaútočit na Kreml. 

Domů
Sdílet
Diskuse