Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
ČTK
24. června 2023 v 16:24
Čas čtení 0:42

Tragédie u Havlíčkova Brodu: Zřítilo se letadlo, pilot na místě zemřel

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tragédie u Havlíčkova Brodu: Zřítilo se letadlo, pilot na místě zemřel
Zdroj: Policie ČR

Na Havlíčkobrodsku se zřítil letecký ultralight, který po pádu začal hořet.

U Poděbab na Havlíčkobrodsku se v sobotu odpoledne zřítil letecký ultralight. Stroj také začal hořet. Zraněním na místě podlehl pilot letadla. ČTK to řekl mluvčí záchranné služby na Vysočině Petr Janáček.

Třetí tragická nehoda za poslední rok

K nehodě došlo krátce po 14. hodině. „Podle prvotních informací byl v ultralightu pouze jeden člověk. Bohužel zraněním, která utrpěl, podlehl,“ uvedl Janáček. Policie informovala o tom, že letadlo začalo hořet. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. „Příčina a okolnosti pádu letadla jsou předmětem policejního vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Nejde o první tragický pád ultralehkého letadla v posledních měsících. V prosinci zahynul jednaosmdesátiletý pilot při havárii malého letadla v Ralsku na Českolipsku. V říjnu pak nepřežili havárii ultralightu mezi obcemi Horní Vlčkovice a Brod v Královéhradeckém kraji dva lidé.

Domů
Sdílet
Diskuse