Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
25. června 2023 11:00
Čas čtení 0:54

Předpověď počasí: Česko čekají tropy i bouřky, přijde ale i ochlazení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čekají tropy i bouřky, přijde ale i ochlazení
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/ volně k užití

ČHMÚ vydal předpověď na následujících sedm dní.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude počasí v následujícím týdnu jako na houpačce. Zatímco například v pondělí očekávají meteorologové tropickou třicítku, další dny se mírně ochladí. Vyplývá to z předpovědi na následující týden.

Proměnlivý týden

V pondělí bude z celého týdne pravděpodobně nejtepleji. Obloha bude jasná až polojasná, později se od západu objeví bouřky nebo přeháňky. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia, v Čechách by mohla rtuť teploměru překonat tropických 30 stupňů. 

To úterý nás přivítá oblačnou až zataženou oblohou a zpočátku se budou místy objevovat přeháňky. Oblačnost bude ubývat až ve večerních hodinách. Teploty citelně klesnou, i když se pořád budou držet nad dvacítkou. Nejvíce bude 23 stupňů, o dva stupně tepleji by mohlo být na jihu Moravy.

24. června 2023 15:30 Čas čtení 1:18 VIDEO: Ve Španělsku se objevil za poslední týden už třetí žralok. Český expert řekl, co to znamená VIDEO: Ve Španělsku se objevil za poslední týden už třetí žralok. Český expert řekl, co to znamená

Ve středu bude opět jasno až polojasno, v místech zvětšené oblačnosti by mohly přijít přeháňky. Teploty budou podobné jako v úterý. Výrazné změny neočekávají meteorologové ani ve čtvrtek, který začne jasnou až polojasnou oblohou, během dne od západu s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami. Teploty by se mohly blížit ke 28 stupňům Celsia.

A jaký bude závěr týdne a první červencový víkend? Sluníčka si zřejmě moc neužijeme. ČHMÚ očekává polojasno a oblačno, přechodně až zataženo s přeháňkami a bouřkami. Teploty by se měly pohybovat nejprve v rozmezí 21 až 26 stupňů Celsia, postupně by se mohly dostat opět na 30 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse