Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
25. června 2023 v 13:17
Čas čtení 0:50

Meteorologové varují: V těchto částech Česka hrozí vysoké teploty, bude až 32 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové varují: V těchto částech Česka hrozí vysoké teploty, bude až 32 stupňů
Zdroj: Getty Images

Začátek nového pracovního týdne bude opět horký.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v neděli vydali výstrahu před vysokými teplotami. V pondělí odpoledne by měla rtuť teploměru na několika místech republiky dosáhnout na tropických 32 stupňů Celsia. 

25. června 2023 v 11:00 Čas čtení 0:54 Předpověď počasí: Česko čekají tropy i bouřky, přijde ale i ochlazení Předpověď počasí: Česko čekají tropy i bouřky, přijde ale i ochlazení

Pozor na dehydrataci a přehřátí

„Zítra odpoledne vystoupí teploty většinou na dvacet šest až třicet stupňů Celsia, zejména v oblastech Polabí, Poohří, Mostecké pánve a na Plzeňsku bude kolem dvaatřiceti stupňů Celsia,“uvedli meteorologové v neděli.

15. června 2023 v 16:29 Čas čtení 2:47 Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů? Do Česka míří tropy. Jaká je maximální povolená teplota v kanceláři a kdy už tě zaměstnavatel musí pustit domů?

Podle podrobné předpovědi hrozí vysoké teploty v pondělí od 12 do 20 hodin v nadmořských výškách do 400 metrů nad mořem pro některé části Ústeckého a Libereckého kraje. Bez omezení nadmořských výšek pak tropy zaúřadují v Praze a vybraných částech Středočeského, Plzeňského, Královéhradeckého a Pardubického kraje. 

Meteorologové varovali, že extrémní horko může vysoce zatížit lidský organizmus, kterému hrozí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se tak dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Lidé by také měli omezit tělesnou zátěž, zejména v poledních a odpoledních hodinách.

Domů
Sdílet
Diskuse