Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Adéla Ježková
27. června 2023 12:18
Čas čtení 1:16

Dohra kontroly bytů v Karviné: Fuková incident odsoudila, Sociální demokracie schytala bídu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dohra kontroly bytů v Karviné: Fuková incident odsoudila, Sociální demokracie schytala bídu
Zdroj: Městská policie Karviná

Vládní zmocněnkyně pro romské záležitosti Lucie Fuková odsoudila kontrolu vybraných bytů v Karviné. Vedení Sociální demokracie stojí za primátorem, který se měl účastnit kontrol.

„Facebookový příspěvek Městské policie Karviná o kontrole bytů nepovažuji za úplně šťastný. Rozhodla jsem se proto všechny informace ověřit přímo u vedení města Karviná i u ředitele organizace Portavita, která dané byty pronajímá. Vedení obce zveřejněné informace vyvrátilo a slíbilo, že bude jednat o upravení příspěvku karvinské policie na sociálních sítích,“ uvedla Fuková pro Refresher.

23. června 2023 15:37 Čas čtení 1:07 Karvinská policie udělala ranní šťáru ve vybraných bytech. Pochlubila se na sociálních sítích a sklízí kritiku Karvinská policie udělala ranní šťáru ve vybraných bytech. Pochlubila se na sociálních sítích a sklízí kritiku

Dodala, že dle slov ředitele organizace Portavita dochází k pravidelným měsíčním kontrolám dle nájemní smlouvy, ale bez přítomnosti Městské policie Karviná a primátora města Jana Wolfa (ČSSD). „Této poslední akci předcházel multidisciplinární kulatý stůl v Karviné. Na tom se dohodlo, že další kontrola – na základě stížnosti na dva případy v dané lokalitě – bude provedená společně,“ popsala vládní zmocněnkyně.

Kontrolu zmiňovaných bytů jednoznačně odsoudila: „Jsem rozhodně proti plošnému kontrolování bytů za přítomnosti městské policie a zasahování do soukromí ostatním lidem kdekoliv. Obzvlášť v případě, kdy se jednalo pouze o dva konkrétní problémové byty, ne o celou lokalitu.“

24. února 2023 9:51 Čas čtení 8:20 Romové žijí v paralelním světě. Problémy vyloučených lokalit jsou pro majoritu nepředstavitelné, říká vládní zmocněnkyně Fuková Romové žijí v paralelním světě. Problémy vyloučených lokalit jsou pro majoritu nepředstavitelné, říká vládní zmocněnkyně Fuková

Sociální demokracie: Primátor Wolf odvádí dobrou a důležitou práci

Vedení Sociální demokracie se ale za primátora Wolfa postavilo. „Vedení Sociální demokracie stojí za dobrou a důležitou prací, kterou dlouhodobě odvádí primátor Karviné Jan Wolf. Osobně se snaží řešit problémy sousedského soužití a sociálních potřeb přímo na místě. Příkladně spolupracuje se sociálními pracovníky a neziskovým sektorem. Jan Wolf je příkladem člověka, který s osobním nasazením dokáže řešit problémy, které by měl řešit stát,“ uvedl ve vyjádření pro Refresher předseda Sociální demokracie Michal Šmarda.

Městská policie podle něj zveřejnila nešťastně volený příspěvek, což je dle jeho slov „škoda, a hlavně chyba“. „Karviná má dobrého primátora. Na tom jeden nešťastný příspěvek městské policie nic nemění,“ dodal Šmarda.

Za svá slova ale schytal předseda Sociální demokracie kritiku. „Podle Sociální demokracie je úplně ‚normální‘, že si jejich primátor dělá reklamu na rasismu s PR týmem a policií v zádech,“napsal například člen Pirátů Jakub Dědek.

Domů
Sdílet
Diskuse