Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
30. června 2023 11:46
Čas čtení 0:49

Pozor na bouřky, varuje ČHMÚ. Na západě by se mohly i vylít řeky, v Karlových Varech řádně zmokneš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na bouřky, varuje ČHMÚ. Na západě by se mohly i vylít řeky, v Karlových Varech řádně zmokneš
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

K větší obezřetnosti kvůli potenciálním bouřkám vyzývají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) obyvatele západních a severozápadních Čech, kde může v pátek odpoledne spadnout až 30 mm srážek.

Výstrahu před silnými bouřkami vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na dnešek ve specifický čas. Nízký stupeň nebezpečí s pravděpodobností větší než 50 % platí pro Karlovarský kraj, velkou část Ústeckého kraje (Bílina, Děčín, Chomutov, Kadaň, Litvínov, Louny, Lovosice, Most, Podbořany, Rumburk, Teplice, Ústí nad Labem, Varnsdorf, Žatec) a také pro část Libereckého kraje (Nový Bor).

30. června 2023 10:10 Čas čtení 8:10 Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje? Tyto pobočky Česká pošta zavřela. Je mezi nimi i ta tvoje?

„V pátek odpoledne a večer se očekává ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených srážkovými úhrny kolem 30 mm,“ konkretizoval varování ústav. Co to znamená? Očekává se přívalový déšť, který může způsobit rozvodnění malých toků. Voda také může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy.


Tím ale nebezpečí nekončí. „Nárazy větru mohou lámat větve stromů a nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ doplnili meteorologové.

Počasí tak například nepřidá ani návštěvníkům začínajícího Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kteří by dneska údajně „mohli pořádně zmoknout“. Výstraha začíná ve 14:00 a končí ve 21:00.

Domů
Sdílet
Diskuse