Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda ČTK
2. července 2023 13:09
Čas čtení 1:36

VIDEO: V Pardubicích se popralo 18 lidí. Jeden člověk měl utrpět zranění nožem v obličeji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: V Pardubicích se popralo 18 lidí. Jeden člověk měl utrpět zranění nožem v obličeji
Zdroj: Policie ČR

Na sociálních sítích se objevila nepotvrzená informace, že při konfliktu pobodal Ukrajinec Roma. Policie to odmítla komentovat.

Policie zasahovala v sobotu večer v Pardubicích u potyčky zřejmě osmnácti lidí. Jeden z účastníků konfliktu byl zraněn a skončil v nemocnici. Policisté zadrželi tři lidi, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Markéta Janovská.

Incident se stal krátce před 21:00 v Anenské ulici. Podle serveru Romea.cz byl zraněným Rom, kterého lékaři ošetřili. Se dvěma stehy ve tváři je již od sobotního večera doma, uvedl server.

2. července 2023 11:29 Čas čtení 1:10 Předpověď počasí: V Česku se teploty přiblíží 30 stupňům, objevit se můžou i bouřky Předpověď počasí: V Česku se teploty přiblíží 30 stupňům, objevit se můžou i bouřky

„Po příjezdu policistů bylo na místě asi 18 lidí, kteří se vzájemně fyzicky napadali. Policistům se podařilo vyhrocenou situaci po chvíli uklidnit a obě skupiny od sebe rozdělit. Jeden z účastníků při potyčce utrpěl poranění v obličeji, se kterým byl převezen do nemocnice na ošetření,“ uvedla v tiskové zprávě Janovská.

Podle ní policie zjišťuje, co bylo motivem konfliktu a co přesně se na místě stalo. „Tyto informace budou pro policisty klíčové pro finální stanovení právní kvalifikace. Současně jsme v souvislosti s touto událostí na sociálních sítích zaznamenali určité výzvy a svolávání. Policie celou situaci nadále monitoruje,“ sdělila Janovská.

Policie vyzvala k uklidnění situace a aktéry incidentu, aby upustili od další eskalace konfliktu. „Chtěli bychom v pondělí jednat s účastníky potyčky a dotčenými úřady,“ řekla bez dalších podrobností ČTK Janovská.

Podle webu Romea byl zraněn Rom

Web Romea.cz dnes uvedl, že zranění nožem v obličeji utrpěl jeden z Romů, které záchranná služba odvezla k ošetření. Ještě v sobotu večer se vrátil se dvěma stehy na tváři domů. Situací se podle serveru zabývá zmocněnkyně pro záležitosti romské menšiny Lucie Fuková.

„V Pardubicích funguje Městská romská rada a já jsem již požádala město, abychom se hned v pondělí sešli. Svolám také zástupce všech významných a dotčených romských rodin, abychom se s nimi pobavili o situaci ve městě,“ řekla Fuková serveru Romea.cz. Na youtubovém účtu se během soboty objevilo i video, které kolovalo sociálními sítěmi. Zde však není zřejmá potyčka, nýbrž jen samotný zásah policie s několika zatčenými a příjezd záchranné služby. 

Pokud se potvrdí, že v Pardubicích šlo o konflikt mezi Romem a Ukrajincem, půjde v krátké době po sobě o podobný incident. Nedávno vzniklo napětí v Brně po incidentu, o kterém jsme tě také informovali. Při něm poblíž Brněnské přehrady při festivalu ohňostrojů zemřel mladý Rom.

29. dubna 2024 12:00 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti

Podle nepotvrzených informací byl útočníkem Ukrajinec, policisté pouze uvádějí, že šlo o cizince. Podezřelý muž je ve vazbě. „Cizinec je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Jestliže jste byli svědky napadení, popřípadě víte, co mu předcházelo, okamžitě volejte tísňovou linku 158,“ apelovali policisté v závěru sdělení.

Domů
Sdílet
Diskuse