Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
2. července 2023 11:29
Čas čtení 1:10

Předpověď počasí: V Česku se teploty přiblíží 30 stupňům, objevit se můžou i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se teploty přiblíží 30 stupňům, objevit se můžou i bouřky
Zdroj: Unsplash/Micah Tindell/volně k užití

Z oblačného nebe zaprší, zima ale rozhodně nebude. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se do Česka vrátí tropické teploty, které pověstnou třicítku překročí o víkendu.

Nedělní odpoledne ještě poznamená zatažená obloha s přeháňkami nebo slabým deštěm, na východě se však oblačnost protrhne a déšť ustane. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 21 až 25 °C, na jihu Moravy až 27 °C. Vítr dosáhne v nárazech až 15 m/s.

Místy se dostaví bouřky 

Začátek týdne se ponese v jemně letním nádechu. Během pondělka bude většinou polojasno, ale do večera se zatáhne. Nejvyšší teplota dosáhne až 28 °C a vanout bude jen mírný vítr. V úterý bude počasí prakticky stejné s tím rozdílem, že by postupem dne mělo začít pršet. Někde se očekávají přeháňky, jinde zase ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teplota i vítr zůstanou na stejné úrovni.

horucava, teplo, leto
Zdroj: Getty Images/Oli Scarff

Ve středu bude převážně oblačno a na většině území se objeví přeháňky. Bouřky budou častější. K večeru by se ale počasí mělo umoudřit a déšť by měl ustávat. Teplota nicméně zůstane stejná – až 28 °C. Vítr, hlavně tam, kde dojde k bouřkám, bude sílit.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Čtvrtek bude převážně polojasný, nicméně tam, kde se objeví zvětšená oblačnost, může zase pršet nebo bouřit. Nejvyšší denní teplota bude o stupeň menší než předchozí den.

Víkend = tropy

Po svátcích by se ale počasí mělo umoudřit na nějakou tu koupačku. V Česku by měla být jasná až polojasná obloha s největší denní teplotou 28 °C, která by se měla postupně změnit až na 32 °C. Samozřejmě se ale může stát, že pokud se obloha zatáhne, mohou spadnout nějaké přeháňky nebo se utvořit bouřka. 

Domů
Sdílet
Diskuse