Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
4. července 2023 11:30
Čas čtení 0:37

Pozor na bouřky i kroupy. ČHMÚ vydal výstrahu, platí pro celé Česko

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na bouřky i kroupy. ČHMÚ vydal výstrahu, platí pro celé Česko
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na celém území České republiky hrozí ve středu silné bouře, meteorologové varují také před rozvodněním malých toků.

Sváteční středa bude ve znamení silných bouřek, které budou doprovázet intenzivní srážky, menší kroupy a vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině. Výstraha před bouřemi, kterou v úterý vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), platí pro celé území České republiky.

4. července 2023 11:13 Čas čtení 0:51 Otvírací doba obchodů: Kde si 5. a 6. července nakoupíš? Otvírací doba obchodů: Kde si 5. a 6. července nakoupíš?

V západní polovině Česka lze očekávat silné bouřky od 11:00 do 17:00 hodin. Na východní polovině pak od 14:00 do nočních 22:00. „V bouřkách a na studené frontě i mimo bouřky očekáváme nárazy větru kolem 20 m/s. Ojediněle se budou vyskytovat malé kroupy a krátkodobě také intenzivní srážky,“ uvedli meteorologové na svých stránkách. 

Přívalový déšť může ojediněle rozvodnit malé toky a zatopit podchody, podjezdy či sklepy. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky.

3. července 2023 18:45 Čas čtení 1:07 Na Brno dost dobrý: Po deseti letech se do města vrátila hrdost. Duha do ul!c chce změnit systém Na Brno dost dobrý: Po deseti letech se do města vrátila hrdost. Duha do ul!c chce změnit systém

Ke zmírnění následků vydal ČHMÚ doporučení: „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ dodali meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse