Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
8. července 2023 10:00
Čas čtení 0:35

ČHMÚ varuje: V Česku bude až 36 stupňů, hrozí požáry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje: V Česku bude až 36 stupňů, hrozí požáry
Zdroj: HZS ČR

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil varovnou výstrahu před výskytem požárů. Aktuálně platí na celém území ČR, a to kvůli vysokým teplotám.

Český hydrometeorologický ústav v pátek vydal varování před nebezpečím vzniku a šíření požárů. To hrozí vzhledem k velmi suché půdě a očekávanému teplému a slunečnému počasí beze srážek v následujících dnech. Výstraha platí do odvolání.

Dle předpovědi by o víkendu mohla denní teplota vystoupat až na tropických 36 stupňů. Podobné teploty přinese i začátek příštího týdne.

Ústav varuje před rizikem následných škod i ohrožení životů. Doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě a lesích, nevypalovat trávu a neodhazovat nedopalky na zem. Nebezpečné může být i používání přenosných vařičů nebo jiných zdrojů otevřeného ohně.

Pro větší bezpečnost ČHMÚ apeluje, aby se lidé řídili místními vyhláškami a zákazy. Důležité je dbát i na úsporné hospodaření s vodou.

Domů
Sdílet
Diskuse