Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
12. července 2023 12:54
Čas čtení 0:39

Bouřky v Česku: Kdy a odkud přijdou?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bouřky v Česku: Kdy a odkud přijdou?
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Meteorologové varují před bouřkami, které ve středu zasáhnou část republiky. Místy se vyskytne silný vítr, přívalový déšť a kroupy. Výstraha před nebezpečím požárů je v platnosti až do odvolání.

Přes Českou republiku se přeženou bouřky, které se místy budou vyskytovat až do čtvrtečního večera. Bouřky může doprovodit přívalový déšť s úhrny kolem 30 mm/h, silnější nárazy větru kolem 70 km/h nebo kroupy do 2 cm.

12. července 2023 11:05 Čas čtení 1:12 Zemřel Milan Kundera, světoznámému spisovateli bylo 94 let Zemřel Milan Kundera, světoznámému spisovateli bylo 94 let

Stále je v platnosti výstraha před nebezpečím požárů. Ojedinělé bouřky podle meteorologů riziko nijak výrazně nesníží. Některé kraje včetně Prahy už zakázaly kouření a rozdělávání ohně na rizikových místech, jako jsou lesy, parky či okolí skladů sena a slámy.

Bouřky neovlivní stále trvající tropické teploty. Nejvyšší denní teploty se budou celý týden pohybovat nad 30 stupni Celsia. Teplotní rekordy padaly začátkem týdne a meteorologové očekávají, že další vlna extrémně vysokých teplot nás čeká koncem tohoto týdne. 

Domů
Sdílet
Diskuse