Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
17. července 2023 16:59
Čas čtení 1:11

Po nehodě na dálnici D2 jsou desítky zraněných, jeden člověk zemřel. Byl aktivován traumaplán (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Po nehodě na dálnici D2 jsou desítky zraněných, jeden člověk zemřel. Byl aktivován traumaplán (Aktualizováno)
Zdroj: Policie ČR

V pondělí došlo na dálnici D2 ve směru na Brno k vážné dopravní nehodě, při níž se srazily dva autobusy. Jeden z řidičů na místě zemřel, desítky cestujících jsou zraněny.

Nehoda se stala na třetím kilometru dálnice D2 ve směru na Brno poblíž Rebešovic. Policie uzavřela dálnici v obou směrech mezi třetím a jedenáctým kilometrem. 

Jeden z řidičů na místě zemřel, záchranáři se věnují asi 50 zraněným cestujícím. Úmrtí jednoho z účastníků nehody potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Uvedl, že hasiči budou tělo z autobusu vyprošťovat. U nehody podle něj zasahuje 15 jednotek hasičů, na místě je i jejich psycholožka.

Aktivován byl traumaplán, což znamená okamžité zahájení činností potřebných pro zajištění neodkladné péče při příjmu většího počtu pacientů. „Traumaplán je aktivovaný v brněnských nemocnicích, v nemocnici Břeclav, Vyškov a Ivančice, informované jsou i fakultní nemocnice v Olomouci a Hradci Králové,“ uvedla Albrechtová.

Na místo přijelo 15 jednotek hasičů, kteří z havarovaných vozů vyprostili 12 lidí. V obou autobusech cestovalo asi 70 lidí. Ty, kteří vyvázli bez zranění, převezli hasiči do Brna.

Nehoda se stala mezi sjezdy na Chrlice a Blučinu. Mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka ČTK řekl, že nehoda se stala ve směru na Brno, od 15:52 je dálnice v místě uzavřena v obou směrech, doplnil Mikoška. Podle informací na serveru Dopravniinfo.cz se tvoří kolony nejen na D2, ale i na sjezdech z D1 na D2 a na souběžné silnici číslo 52 na Rajhrad.

10. dubna 2024 10:00 Čas čtení 3:14 10 zlozvyků, které nejvíce zvedají tep řidičům a cyklistům v Česku. Který je nejhorší? | Anketa 10 zlozvyků, které nejvíce zvedají tep řidičům a cyklistům v Česku. Který je nejhorší? | Anketa

Policisté doporučují řidičům cestujícím ve směru na Břeclav opustit dálnici na exitu Modřice a dále lze pokračovat přes Rajhrad a Blučinu zpět na D2. Ve směru na Brno vede možná objížďka po stejné trase. Alternativně lze na Brno směřovat přes Měnín a Chrlice.

Domů
Sdílet
Diskuse