Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. července 2023 11:15
Čas čtení 0:31

U Berlína utekla lvice, lidé by neměli vycházet z domu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
U Berlína utekla lvice, lidé by neměli vycházet z domu
Zdroj: Pexels

Na jihu Berlína se podle svědeckých výpovědí a videozáznamů v noci na čtvrtek pohybovala lvice. Policie vyhlásila rozsáhlé pátrání a vyzvala obyvatele, aby nevycházeli ze svých domovů.

Do pátrání po zvířeti se zapojily i dva policejní vrtulníky s termovizí. Zatím však nepřineslo žádné výsledky. „Dva muži natočili na telefon video a i zkušení policisté potvrdili, že se pravděpodobně jedná o lvici,“uvedl policejní mluvčí Daniel Kiep. 

Úřady vydaly varování lidem, kteří bydlí v ohrožených oblastech Berlína a braniborských obcí Kleinmachnow, Teltow a Stahnsdorf. Obyvatelé by neměli vycházet z domu a měli by zajistit svá domácí zvířata. Svědci, kteří policii na lvici upozornili, prý viděli, jak šelma ulovila divoké prase. 

Odkud lvice utekla, zatím není jasné. Žádná zoologická zahrada ani cirkus v oblasti ztrátu zvířete nenahlásily. Nelze vyloučit, že šelma unikla soukromému chovateli nebo ze zařízení ochránců zvířat. „Zatím nevíme, odkud je,“ dodal policejní mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse