Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
25. července 2023 v 14:41
Čas čtení 0:54

Na Slovensku se při výbuchu plynu zranilo 9 lidí, byly mezi nimi i české děti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Slovensku se při výbuchu plynu zranilo 9 lidí, byly mezi nimi i české děti
Zdroj: Polícia SR

V Lehotě pod Vtáčnikem v okrese Prievidza došlo k výbuchu plynové bomby, která byla napojena na sporák. V chatě, kde se neštěstí stalo, se konalo horolezecké soustředění. Mezi zraněnými jsou i české děti.

K výbuchu došlo v úterý ráno a zranilo se při něm devět osob. V chatě se nacházeli tři dospělí a deset dětí. Dvoupatrová budova o velikosti šest krát deset metrů se po explozi z poloviny zhroutila. „Záchranářské týmy ošetřily celkem devět zraněných dva dospělé a sedm dětí. Dospělí utrpěli lehčí až středně těžká poranění,“ uvedla mluvčí operačního střediska záchranné služby Alena Krčová. Detaily ke zdravotnímu stavu dětí vzhledem k jejich věku sdělit nemohla. 

K výbuchu byly vyslány i dva záchranářské vrtulníky. „Jelikož zranění se nacházeli na místě, kde nebylo možné přistát, lékař byl spuštěn k místu nehody na laně pomocí palubního navijáku. Na místě se nacházelo devět zraněných, kteří již byli v péči pozemních záchranářů,“přiblížila Zuzana Turočeková z vrtulníkové záchranné zdravotní služby. 

Nejtěžší zranění utrpěla 11letá dívka z Česka, které výbuch poranil obličej. Po ošetření a přeložení na palubu vrtulníku byla ve stabilizovaném stavu při vědomí převezena do dětské fakultní nemocnice v Banské Bystrici. „V té době směřoval na místo události druhý vrtulník ze střediska Bratislava. Jeho posádka po příletu ošetřila 45letou ženu české národnosti s poraněním horní končetiny a více povrchovými zraněními. Ve stabilizovaném stavu byla vrtulníkem převezena do nemocnice v Banské Bystrici,“dodala Turočeková. 

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Policie informovala, že na místě došlo k výbuchu plynového sporáku, který byl napojen na plynovou bombu. „Policisté jsou na místě a dokumentují místo činu. Bližší informace poskytneme později,“uvedla policie.

Domů
Sdílet
Diskuse