Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková
27. července 2023 v 11:40
Čas čtení 1:32

VIDEO: Apokalyptické ohnivé peklo. Podívej se na ty nejšílenější záběry extrémního počasí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Apokalyptické ohnivé peklo. Podívej se na ty nejšílenější záběry extrémního počasí
Zdroj: TASR

Požáry, které se v minulých týdnech začaly šířit v Řecku, se dostaly i do dalších zemí. Hoří i v Chorvatsku, Portugalsku, Itálii nebo Alžírsku. Přinášíme ti záběry těch nejšílenějších požárů, které vypadají jako z konce světa.

Požáry se podle britského Guardianu šíří v devíti středomořských zemích a vyžádaly si více než 40 obětí. Hasičům komplikuje práci silný vítr a extrémně vysoké teploty, kvůli kterým se oheň nedaří dostat pod kontrolu. V Evropě i v severní Africe na jeho uhašení pracují tisíce hasičů. 

26. července 2023 v 15:30 Čas čtení 1:29 Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku

Lidé na sociálních sítích sdílí záběry z míst, která vypadají jako z konce světa. Refresher ti přináší výběr těch nejextrémnějších videí, která na internetu můžeš nalézt. 

Řecko bylo jednou z prvních zemí, které extrémní požáry zasáhly. První se začal šířit nedaleko řecké metropole Athén. O několik dní později se požáry objevily i na ostrovech Rhodos, Korfu a Evia. 

Požáry se nevyhnuly ani jihu Itálie. Nejvíce sužují ostrov Sicílie, z níž se na sociálních sítích šíří šílené záběry, na kterých je vidět oheň, jenž se nekontrolovatelně šíří podél silnic i v přilehlých oblastech. „V Itálii zažíváme jeden z nejkomplikovanějších dnů posledních desetiletí bouřky, tornáda a obří kroupy na severu a úmorné vedro a ničivé požáry ve středu a na jihu země,“uvedl ministr civilní ochrany Nello Musumeci.

V Portugalsku vypukl požár v přírodním parku Sintra-Cascais, který se nachází asi třicet kilometrů od Lisabonu. Oheň byl nahlášen v úterý kolem šesté hodiny večerní a s plameny tam bojuje více než 600 hasičů. 

Požáry propukly i na jihu Francie. Z oblasti byli v úterý evakuováni obyvatelé a hasiči, kteří na místě zasahují, označili požár za „vážný“, píše server The Local

Domů
Sdílet
Diskuse