Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
ČTK
30. července 2023 v 9:24
Čas čtení 1:05

Majitel Seznamu Lukačovič nabízí tučnou odměnu za dopadení anonymního vyděrače

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Majitel Seznamu Lukačovič nabízí tučnou odměnu za dopadení anonymního vyděrače
Zdroj: ČTK/Hrouda Jan/Euro

Majitel Seznamu Ivo Lukačovič uvedl, že anonym po něm požaduje bitcoiny za to, že nebude škodit jeho firmě. Lukačovič se proto chce obrátit na policii a za dopadení vyděrače nabídl finanční odměnu.

Podle e-mailu, který Lukačovič na Twitteru zveřejnil, po něm anonym chce do tří dnů 12,7 bitcoinu (zhruba 8,1 milionu Kč). V případě, že nezaplatí, mu hrozí, že bude jeho firmě působit škody.

Anonym v této souvislosti zmínil dva roky starou událost, kdy policisté kvůli anonymnímu nahlášení bomby evakuovali po celém Česku deset budov, ve kterých působí Seznam.cz. Autor e-mailu tvrdí, že za tímto oznámením stojí právě on. Napsal, že „už tehdy ukázal, co umí“, a Lukačovičovi zaslal identifikační údaje bitcoinové peněženky, kam má bitcoiny převést.

Milionová odměna

„Nabízím několik milionů Kč jako odměnu za vypátrání a pravomocné odsouzení majitele bitcoin peněženky. Dostaneš tolik milionů Kč, kolik on dostane let natvrdo (vězení),“ reagoval na uvedený e-mail majitel Seznamu na Twitteru a doplnil, že věc předá policii.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Lukačovič založil Seznam.cz v květnu 1996. Firma provozuje stejnojmenný vyhledávač Seznam.cz, který je českou jedničkou ve všeobecných vyhledávacích službách, zpravodajský server Seznam Zprávy, Televizi Seznam, službu Mapy.cz nebo Sbazar, Sreality a Sauto. Nabízí mimo jiné také srovnávač Zboží.cz, Počasí.cz, prohlížeč nebo videoportál Stream.cz.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v červnu povolil firmě Seznam média ze skupiny Seznam.cz koupit firmu Silky Zdeňka Porybného. Jejím prostřednictvím Seznam.cz získá i společnost Borgis, která vydává deník Právo a dodává obsah pro server Novinky.cz.

Loni Seznamu klesl zisk před zdaněním o 34,5 procenta na 1,28 miliardy korun. Tržby naopak stouply o 5,8 procenta na 5,93 miliardy Kč, píše ČTK.

Domů
Sdílet
Diskuse