Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. srpna 2023 v 12:44
Čas čtení 0:58

Dočkáme se ještě letních teplot? Podívej se, jaká je předpověď počasí na tento týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dočkáme se ještě letních teplot? Podívej se, jaká je předpověď počasí na tento týden
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Počasí v Česku v posledních dnech připomíná spíše podzim než začátek srpna. Minimálně v následujících dnech to tak i zůstane. S koncem týdne se však teploty opět přiblíží ke třicítce.

Pondělí

V pondělí bude v Česku oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy se mohou vyskytnout i bouřky. Denní teploty nepřesáhnou 17 °C, na horách maximálně 10 °C. K nízkým teplotám se přidá čerstvý západní vítr, který může zejména v Čechách dosáhnout v nárazech síly až 15 m/s.

7. srpna 2023 v 10:55 Čas čtení 0:17 FOTO: Takto vypadá největší přírodní katastrofa v historii Slovinska FOTO: Takto vypadá největší přírodní katastrofa v historii Slovinska

Úterý

V úterý očekáváme oblačno až polojasno, na horách místy s deštěm nebo přeháňkami. Dočkáme se mírného oteplení, ve dne nejvyšší teploty vystoupají k 17 až 21 °C, během noci maximálně 11 až 7 °C.

Středa

Ve středu bude nad Českem převážně oblačno až polojasno, ojediněle se mohou vyskytnout i přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 16 až 20 °C, v noci mezi 13 až 9 °C. Počasí doplní slabý proměnlivý, přechodně mírný jihozápadní až západní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Čtvrtek

Během čtvrtka můžeme očekávat polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami, v ranních hodinách se místy vyskytnou i mlhy. Ve dne teploty vystoupají až ke 24 °C, na severovýchodě území maximálně 18 °C. Vítr bude slabý proměnlivý, během dne přechodně mírný.

Pátek

Slunečného počasí se dočkáme v pátek, kdy bude nad Českou republikou převládat jasno až polojasno s nejvyššími denními teplotami 21 až 25 °C. Vítr bude slabý proměnlivý se sílou do 4 m/s.

Sobota a neděle

O víkendu bude převládat oblačno až polojasno, během ranních hodin můžeme očekávat ojediněle i mlhy. Teploty se během dne vyšplhají až ke 28 °C, v noci ke 14 až 9 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse