Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák ČTK
7. srpna 2023 10:55
Čas čtení 0:17

FOTO: Takto vypadá největší přírodní katastrofa v historii Slovinska

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Takto vypadá největší přírodní katastrofa v historii Slovinska
Zdroj: TASR / AP Photo

Dvě třetiny Slovinska minulý týden zasáhly mohutné záplavy, které poškodily či zničily řadu domů, silnic a mostů. Škody dosahují částky půl miliardy eur. Podle slovinského premiéra Roberta Goloba se jedná o největší přírodní katastrofu v historii země.

Příčinou záplav jsou vydatné přívalové deště, které s sebou během jediného dne přinesly takové množství srážek, jaké v oblasti obvykle naprší za celý měsíc. Na řece Mura na východě země se dokonce protrhla hráz, kvůli čemuž muselo být evakuováno několik obcí. Katastrofa si již vyžádala čtyři oběti, mezi nimiž jsou i dva nizozemští občané, kteří zemřeli v horách po zásahu bleskem. Mezi oběťmi nejsou podle informací české ambasády v Lublani žádní Češi.

Prudké lijáky a záplavy si ve Slovinsku vyžádaly již čtyři oběti.Voda ve Slovinsku ničila domy, silnice i mosty.Voda ve Slovinsku ničila domy, silnice i mosty.Prudké lijáky a záplavy si ve Slovinsku vyžádaly již čtyři oběti.
Zobrazit galerii
(6)
7. srpna 2023 9:48 Čas čtení 1:00 Českem prošla dvě tornáda. Nechala za sebou zbořenou kůlnu a poničené střechy Českem prošla dvě tornáda. Nechala za sebou zbořenou kůlnu a poničené střechy
Domů
Sdílet
Diskuse