Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
9. srpna 2023 v 9:55
Čas čtení 0:42

Policisté v Jihlavě zažili den jako z Kobry 11. Proti opilému řidiči v ukradeném BMW použili zastavovací pás

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté v Jihlavě zažili den jako z Kobry 11. Proti opilému řidiči v ukradeném BMW použili zastavovací pás
Zdroj: Týdeník Policie

Rušný víkend mají za sebou jihlavští policisté. V sobotu byli přivoláni k velmi bizarnímu případu, na jehož počátku stála „rutinní“ krádež auta.

Celý příběh začal na parkovišti před areálem společnosti, ve které muž z ciziny pracoval. Poté, co na pracovišti našel odložené klíčky od auta jednoho z kolegů, se rozhodl, že s vozidlem ujede. Nedojel ale daleko, v jedné z obcí u Jihlavy sjel ze silnice do pole a havaroval.

Okolo poledne si havarovaného vozu všiml mladý řidič, který okolo místa projížděl, a cizinci nabídl pomoc. Ten souhlasil a nastoupil do auta. Po několika minutách jízdy však na řidiče vytáhl nůž a donutil ho násilím vystoupit. S autem následně odjel směrem na Jihlavu, kam se za ním vydali i přivolaní policisté.

Policie kradený vůz vystopovala během chvíle. Řidič však odmítl zastavit a rozhodl se, že policistům ujede. Ti proti němu následně použili zastavovací pás, který je určený pro podobné případy. Řidič však vykazoval známky opilosti, a tak se policisté rozhodli provést dechovou zkoušku, jejímž výsledkem bylo 1,76 promile v krvi. Cizinec poté zamířil na záchytnou stanici.

Škoda na havarovaném BMW činila 50 tisíc korun, dalších 10 tisíc si vyžádá oprava poničeného značení. Řidiči za trestnou činnost hrozí až 10 let za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse