Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
13. srpna 2023 v 16:00
Čas čtení 0:24

Meteorologové varují před vedry, teploty překročí 31 stupňů. Pro které kraje platí výstraha?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové varují před vedry, teploty překročí 31 stupňů. Pro které kraje platí výstraha?
Zdroj: Getty Images

V pondělí budou v Česku nadměrná horka. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by teploty měly na řadě míst překročit 31 stupňů Celsia.

Meteorologové varují před vedry na většině území země. Jedná se ale stále pouze o mírný stupeň nebezpečí. Situace by měla být nejhorší mezi desátou ranní a osmou večerní. V následujících dnech se mají teploty pohybovat kolem 30 stupňů, vyplývá z aktuální předpovědi na příští týden.

13. srpna 2023 v 10:25 Čas čtení 1:20 Předpověď počasí: Do Česka se vrátí tropické teploty, přijdou i bouřky Předpověď počasí: Do Česka se vrátí tropické teploty, přijdou i bouřky

Takto vysoké teploty představují vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. „Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami,“ radí meteorologové.

Lidé by také měli omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách a nenechávat děti nebo zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Výstraha před horkem
Výstraha před horkem. Zdroj: ČHMÚ
Domů
Sdílet
Diskuse