Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
13. srpna 2023 10:25
Čas čtení 1:20

Předpověď počasí: Do Česka se vrátí tropické teploty, přijdou i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Do Česka se vrátí tropické teploty, přijdou i bouřky
Zdroj: Unsplash/Max LaRochelle/volně k užití

V druhé polovině srpna se do Česka vrátí tropické teploty. Po několika propršených týdnech se teploty opět vyšplhají nad třicet stupňů. Kromě veder nás ale čekají i bouřky.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal předpověď počasí na příští týden. Podle ní můžeme během téměř celého týdne očekávat teploty kolem 30 stupňů, místy se však dostaví i přeháňky a bouřky. Pokud se chceš během tropů osvěžit, koukni se na naši mapu bazénů a koupališť v Česku, kde je koupání zdarma.

12. srpna 2023 19:27 Čas čtení 5:01 „Život je krátký na to, abyste žili ve strachu.“ Co LGBTIQ+ lidé radí mladým, kteří se bojí coming outu? „Život je krátký na to, abyste žili ve strachu.“ Co LGBTIQ+ lidé radí mladým, kteří se bojí coming outu?

Pondělí

V pondělí bude převážně oblačno a místy přeháňky nebo bouřky, zejména v severozápadní polovině republiky. Ráno můžeme ojediněle očekávat mlhy, během dne pak budou srážky a oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 28 až 32 °C. Bude foukat slabý, přes den mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý

Během úterý můžeme čekat jasnou až polojasnou oblohu, ráno ojediněle mlhy. Především na západě Čech bude přes den přibývat oblačnost, přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty pak 29 až 33 °C, na západě kolem 28 °C. Slabý, přes den mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Středa

Ve středu bude jasno až polojasno, místy se dají očekávat přeháňky nebo bouřky, a to především na území Čech. Noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni, denní pak mezi 27 až 31 °C, na jihovýchodě až 33 °C. Můžeme také čekat slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

13. srpna 2023 9:53 Čas čtení 0:32 Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem
muž, počasí, horko
Zdroj: Getty Images

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude spíše oblačno až polojasno, odpoledne přijdou místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou dosahovat 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty pak 26 až 30 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až na 32 °C. Vítr bude slabý a proměnlivý o rychlosti 1 až 4 m/s. 

Pátek až neděle

V pátek a o víkendu bude polojasná až jasná obloha, místy můžeme očekávat přeháňky nebo bouřky. Srážek i oblačnosti ale bude postupně ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 18 °C, nejvyšší denní pak mezi 26 až 31 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse