Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
14. srpna 2023 7:30
Čas čtení 0:44

Na tohle si budou majitelé iPhonů zvykat těžko. Apple představil velkou změnu na obrazovce, mnozí rozhodnutí nechápou

Kategorie:
Uložit Uložené
Na tohle si budou majitelé iPhonů zvykat těžko. Apple představil velkou změnu na obrazovce, mnozí rozhodnutí nechápou
Zdroj: Refresher/Marián Biel

První dny po aktualizaci si budou uživatelé iPhonů muset zvyknout na změnu.

Společnost Apple chystá s příchodem operačního systému iOS 17 několik změn. V září dostanou velkou aktualizaci úvodní obrazovky iPhonů, ale společnost slibuje i další novinky, informuje CNN.

Tlačítko pro ukončení hovoru nově výrazně změní své umístění. Uživatelé jej mají léta zapamatované jako velké červené tlačítko ve spodní části obrazovky. S příchodem nové aktualizace jej ale najdou v pravé dolní části hned vedle ostatních funkcí. 

6. června 2023 10:02 Čas čtení 0:55 Lidé vidí iPhone na sto let starém obraze. Má to však vysvětlení Lidé vidí iPhone na sto let starém obraze. Má to však vysvětlení

Uživatelé se bojí zmatkování

Lidé už na Twitteru vyjádřili své obavy. První dny po aktualizaci budou pro uživatele iPhonů pravděpodobně pořádně zmatečné. Musí totiž změnit dlouhodobě zažitý návyk, a tak se může stát, že budou klikat špatně.

Apple kromě úpravy tlačítka pro ukončení hovoru přichází i s dalšími novinkami. Uživatelé si budou moci navrhnout vlastní design fotky, která se při telefonování zobrazí volanému.

Novým nástrojem je i funkce Live Voicemail (tzv. hlasový vzkaz), která ti v reálném čase do textu přepíše zprávu nahrávanou jako hlasový vzkaz. Užitečná funkce NameDrop by uživatelům měla umožnit sdílení kontaktních informací pouhým podržením dvou zařízení blízko sebe.

Vývojáři slibují, že příchod nové aktualizace operačního systému přinese také přesnější automatické opravy, zlepšené diktování zpráv v iMessage či citlivější Siri.

iphone
Zdroj: Unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse