Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká ČTK
13. srpna 2023 17:09
Čas čtení 0:45

Znásilnění v Hostivaři: Policie obvinila 16letého mladíka, hrozí mu pět let vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Znásilnění v Hostivaři: Policie obvinila 16letého mladíka, hrozí mu pět let vězení
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Pražští kriminalisté obvinili ze znásilnění šestnáctiletého mladíka, který v noci na sobotu napadl ženu v Hostivaři. Požádali také o jeho vzetí do vazby, informovala policie.

Policejní prezident Martin Vondrášek dnes novinářům řekl, že vzhledem k tomu, že je podezřelý mladistvý, hrozí mu maximálně pětileté vězení. Běžná sazba je pět až 12 let. Informuje o tom ČTK.


Mladík podle policie zaútočil na ženu a odtáhl ji do křoví u zastávky MHD v ulici Doupovská v Praze 10. Policisté ho dopadli po rozsáhlé pátrací akci během několika hodin.

13. srpna 2023 15:36 Čas čtení 0:44 Rvačka na Černém Mostě: Policie odvedla muže v poutech a jedno dítě skončilo v nemocnici Rvačka na Černém Mostě: Policie odvedla muže v poutech a jedno dítě skončilo v nemocnici

„Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého pronásledovat a použili i varovný výstřel. Muži se v ten okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho. Okamžitě se rozjelo pátrání, kdy byl rychle dopaden,“ uvedla v sobotu policie. Napadená žena skončila se zraněními v nemocnici.


„Kriminalisté sdělili mladistvému obvinění z trestného činu znásilnění a podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ sdělila dnes policie.

13. srpna 2023 14:05 Čas čtení 0:36 V banánech z Albertu bylo 646 kilo kokainu za dvě miliardy. Balíčky s drogou se našly ve velkoskladu u Prahy V banánech z Albertu bylo 646 kilo kokainu za dvě miliardy. Balíčky s drogou se našly ve velkoskladu u Prahy

Na sociálních sítích se objevily informace o tom, že podezřelým útočníkem je Ukrajinec. Policie neupřesnila, ze které země obviněný pochází. Případ z Hostivaře však společně s nedávným znásilněním a pokusem o vraždu mladé dívky z Plzně zmínil Vondrášek na dnešní tiskové konferenci, na níž ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) odmítl kolektivní vinu u trestných činů cizinců a odmítl rozdmýchávání vášní a nenávistných projevů kvůli národnosti pachatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse