Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
13. srpna 2023 14:05
Čas čtení 0:36

V banánech z Albertu bylo 646 kilo kokainu za dvě miliardy. Balíčky s drogou se našly ve velkoskladu u Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V banánech z Albertu bylo 646 kilo kokainu za dvě miliardy. Balíčky s drogou se našly ve velkoskladu u Prahy
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V distribučním centru obchodního řetězce Albert v Klecanech u Prahy odhalili policisté v sobotu v zásilce banánů 646 kilogramů kokainu. V koncové distribuci má zadržená droga hodnotu zhruba dvou miliard korun.

O nálezu na svém webu jako první informovala televize Nova, které informaci potvrdila mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Na zásilku narazili v přepravkách s banány zaměstnanci skladu, kteří zavolali policii. 

„Zaměstnanci velkoskladu supermarketu Albert v sobotu odpoledne při vykládání palet s biobanány našli podezřelé balíčky a kontaktovali policii. Nalezeny byly kilové balíčky s podezřelým práškem. Test náhodného vzorku prokázal, že se jedná o omamnou látku, přesněji o kokain,“ uvedla Šmoldasová.

Přibližně 646 kilogramů kokainu má v koncové distribuci hodnotu zhruba dvou miliard korun, jeden gram se podle Novy prodává za 3 tisíce korun. Množství drogy nalezené v Klecanech patří k jedné z největších zásilek zachycených v České republice.

Není to poprvé, co se v zásilce banánů našel ukrytý kokain. Policie loni informovala o nálezu drogy v supermarketech v Královéhradeckém kraji. Podobný případ se stal i v roce 2015, kdy do supermarketu Lidl v pražské Zbraslavi dorazila dodávka banánů s kokainem z Kolumbie.

Domů
Sdílet
Diskuse