Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Barbora Fábryová
16. srpna 2023 10:05
Čas čtení 0:34

Taxikář v Chorvatsku naúčtoval turistkám 150 eur za dvě sekundy jízdy. Nepomohla jim ani policie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Taxikář v Chorvatsku naúčtoval turistkám 150 eur za dvě sekundy jízdy. Nepomohla jim ani policie
Zdroj: Unsplash/Spencer Davis

Nakonec jim ani nemusel vracet peníze.

Turistky z Austrálie nepříjemně překvapil taxikář v chorvatském městě Split. Tři cestovatelky se potřebovaly dostat z centra města na místní letiště Resnik. I když toto letiště neleží vůbec daleko od centra, šofér si za 25kilometrovou jízdu vyžádal 151,10 eura, píše chorvatský portál Dnevnik.

Turistkám proto bylo hned jasné, že se nechaly nachytat. Taxikář však byl neoblomný a Australankám dokonce vydal účtenku za jízdu. Na ní však bylo napsáno, že v taxíku celkově ujeli 0 kilometrů a cesta jim trvala 2 vteřiny. Ženy se proto rozhodly celou situaci nahlásit taxislužbě a požádat o reklamaci. Taxislužba však stížnosti ignorovala.

Rozzlobené turistky se proto obrátily na policii, ani ta však do případu nezasáhla, protože podle chorvatské legislativy nebyl porušen žádný zákon. Taxikář turistkám sice naúčtoval přehnanou cenu, ale vydal jim účtenku v souladu se zákonem. Sumu 150 eur (asi 3600 korun), o kterou přišly, jim taxikář nakonec nemusel vrátit.

Domů
Sdílet
Diskuse